FOLLOW US: facebook twitter

Εφιάλτης προ των πυλών!: Σταματά τη διαχείριση των απορριμμάτων στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς την ερχόμενη Δευτέρα η ανάδοχος εταιρεία

Ημερομηνία: 24-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Περιβάλλον

Αντιμέτωπη με τον εφιάλτη των απορριμμάτων είναι ξανά η Ηλεία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μονάδα μηχανικής διαλογής στον ΧΥΤΥ Τριανταφυλλιάς, προτίθεται να σταματήσει να παρέχει τις υπηρεσίες της την ερχόμενη Δευτέρα 27 Απριλίου, καθώς υποστηρίζει ότι αφενός δεν έχει εξοφληθεί πλήρως για εργασίες που προβλέπονταν στην προηγούμενη σύμβαση και αφετέρου ότι εδώ και επτά μήνες διαχειρίζεται τα απορρίμματα χωρίς να έχει υπογραφεί νέα σύμβαση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ανάδοχος εταιρεία επισημαίνειότι από το σύνολο του εργολαβικού ανταλλάγματος, ύψους 1,38 εκατ. ευρώ, καταβλήθηκαν στις 7 Απριλίου περίπου τα μισά (760.000 ευρώ) παρότι είχε λάβει ρητή διαβεβαίωση ότι όλοι οι δήμοι είχαν καταβάλει τα χρήματα που τους αναλογούσαν, ώστε να εξοφληθεί πλήρως.

«Για λόγους που δεν δύναμαι να κατανοήσω, επιλέγεται η μη ολοσχερής εξόφλησή μου. Γνωρίζω όμως ότι εξαιτίας της οφειλής του τεραστίου σε σχέση με τις οικονομικές μου δυνατότητες ποσού, ιδίως κατά την τρέχουσα συγκυρία, διακυβεύεται η οικονομική μου επιβίωση και καθίσταται απολύτως αδύνατη η συνέχιση της εκ μέρους μου χρηματοδοτήσεως των υπηρεσιών που παρέχω. Θεωρώ προφανές ότι δεν δύναται ευλόγως να αξιωθεί από εμένα να συνεχίσω να διαχειρίζομαι τα απορρίμματα μιας ολόκληρης Περιφερειακής Ενότητας, χωρίς να έχω εξοφληθεί (…) και χωρίς να μπορώ εξαιτίας της ελλείψεως συμβάσεως να καλύψω ασφαλιστικά τους εργαζομένους που απασχολώ σε καθεστώς πανδημίας.  (…) Σας δηλώνω ότι θα διακόψω τις υπηρεσίες μου στις 27 Απριλίου, ημέρα Δευτέρα, και σας καλώ να πράξετε εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων σας οτιδήποτε απαιτείται για τη θεραπεία της καταστάσεως που άνευ υπαιτιότητάς μου θα προκύψει», αναφέρει στο σχετικό έγγραφο ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος