FOLLOW US: facebook twitter

Σταματά η αποκομιδή ανακυκλώσιμων για δέκα μέρες

Ημερομηνία: 10-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

mpeltsos-prasino

Κλείνει προσωρινά το ΚΔΑΥ Πατρών για συντήρηση

  • Έκκληση Δ. Μπέλτσου προς τους δημότες να κρατήσουν τα υλικά σπίτι τους

Τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών, εντός των οικιών, για δέκα μέρες που θα παραμείνει κλειστό το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην Πάτρα, ζήτησε από τους δημότες, με συνέντευξη του, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος. Όπως είπε, το ΚΔΑΥ Πατρών θα προχωρήσει στην προσωρινή διακοπή της λειτουργίας του, μέχρι την επόμενη Δευτέρα (20 Ιουνίου) για τις αναγκαίες εργασίες συντήρησης του ηλεκτρομηχανολογικού του εξοπλισμού, και το διάστημα αυτό, δε θα δέχεται ανακυκλώσιμα υλικά από τους Νομούς της Περιφέρειας που εξυπηρετεί. «Επειδή, η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους θα σταματήσει, παρακαλώ τους δημότες να διατηρήσουν τα ανακυκλώσιμα οικιακά απορρίμματα στα σπίτια τους. Πρόκειται για υλικά που δεν μυρίζουν ώστε να τους δημιουργήσουν πρόβλημα για αυτό και παρακαλώ πολύ για τη συνεργασία τους. Το τμήμα Ανακύκλωσης, θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί τουλάχιστον στα ανακυκλώσιμα υλικά των καταστημάτων ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα. Οι ποσότητες αυτές, θα τοποθετηθούν σε κοντέινερ».

Παράλληλα, επισήμανε ότι οι διαδικασίες για τη δημιουργία του ΚΔΑΥ στο Δήμο Πύργου «τρέχουν» και πως η λειτουργία του δρομολογείται για τα τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου ενώ τόνισε πως και τα τρία έργα που έχει προαναγγείλει και αφορούν την πράσινη παιδική χαρά στην Αγία Βαρβάρα, την επέμβαση στον κυκλικό κόμβο της Αγίου Γεωργίου και το πράσινο σημείο Κατακόλου, προετοιμάζονται. Επίσης, ανέφερε ότι ετοιμάζουν και τις μελέτες για το κεντρικό πράσινο σημείο που θα δημιουργηθεί στον Πύργο αλλά και τα δώδεκα δορυφορικά σημεία που θα φτιαχτούν στο δήμο «ώστε να είμαστε έτοιμοι, να καταθέσουμε προτάσεις στο πρόγραμμα που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων στη Δυτική Ελλάδα ύψους 13 εκ. ευρώ».

Ο κ. Μπέλτσος, ανακοίνωσε ακόμα ότι σύντομα θα παραληφθούν 150 κάδοι ανακύκλωσης- χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το δήμο- αλλά και κάδοι «ρευμάτων» και επισήμανε ότι το επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης σε όλα τα χωριά του δήμου.  «Και το ίδιο θα ισχύσει και για τους παραθαλάσσιους οικισμούς και για τις καντίνες καθώς αυτό πέρυσι δεν τηρήθηκε. Δηλαδή δεν αφαιρέθηκε η άδεια λειτουργίας σε όσες καντίνες δεν συμμετείχαν στην ανακύκλωση. Φέτος λοιπόν, θα τοποθετηθούν κάδοι 240 λίτρων που είναι ειδικοί για τις παραλίες με την υποχρέωση κάθε κατάστημα να μεταφέρει από τους κάδους ανακύκλωσης που θα έχει τα ανακυκλώσιμα στους κάδους αυτούς».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος