FOLLOW US: facebook twitter

Σταδιοδρομία 2.0: Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 – Τι αλλάζει

Ημερομηνία: 14-12-2021 | Συντάκτης:

Γράφει ο Σπύρος Ζαφειρόπουλος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, MSc, MA, ΠΕΣΥΠ*


 

Παρουσιάζουμε από αυτή τη στήλη ένα αφιέρωμα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 που έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών που θα συμμετέχουν στις φετινές εξετάσεις και θα τους συντροφεύσει μέχρι και την συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους. Θα παρουσιαστούν κρίσιμα θέματα που αφορούν το πλαίσιο των εξετάσεων, την επιλογή τμημάτων καθώς και τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Αρχικά θα δούμε νέες αλλαγές που θα ισχύσουν από φέτος και αφορούν τους μαθητές που θα λάβουν μέρος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022.

Η συμμετοχή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις αποτελεί την κορύφωση της προσπάθειας των μαθητών για την είσοδό τους στα ελληνικά πανεπιστήμια προκειμένου να σπουδάσουν στη σχολή που οι ίδιοι επιλέγουν. Όπως κάθε χρόνο υπάρχει μεγάλη αγωνία και άγχος για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των εφήβων που να συνδυάζει τις γνώσεις με τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντά και τις φιλοδοξίες τους.

 

Νέα Τμήματα Στρατιωτικών Σχολών

Οι στρατιωτικές σχολές ήταν πάντα ανάμεσα στις πρώτες επιλογές των υποψηφίων μαθητών, ειδικά όταν το βασικό κίνητρο επιλογής είναι η επαγγελματική αποκατάσταση. Το επάγγελμα του στρατιωτικού συνοδεύεται από μια καλή μισθολογική εξέλιξη και ευκαιρίες για εκπαιδεύσεις και μετεκπαιδεύσεις. O Στρατός παρέχει μέριμνα στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων όπως η διαμονή, η υγειονομική κάλυψη, αλλά και μέριμνα για την οικογένεια (Παραθερισμός, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Παραθερισμός Τέκνων Στρατιωτικών και Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας), ώστε να διευκολύνει τα στελέχη και τις οικογένειες τους.

Οι στρατιωτικές σχολές περιλαμβάνουν πολλές και διαφορετικές ειδικότητες που τοποθετούνται στα αντίστοιχα επιστημονικά πεδία.. Από φέτος οι επιλογές των υποψηφίων στον συγκεκριμένο τομέα αυξάνονται κατά 4 με τα εξής νέα τμήματα που μπορούν να δηλώσουν:

  • Τμήμα Ικάρων – Μετεωρολόγων (2ο Επιστημονικό Πεδίο)
  • Τμήμα Ικάρων – Έρευνας Πληροφορικής (2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο)
  • Τμήμα Ικάρων – Διοικητικών (4ο Επιστημονικό Πεδίο)
  • Τμήμα Ικάρων – Εφοδιαστών (4ο Επιστημονικό Πεδίο)

 

Περισσότερες Πληροφορίες

* O Σπύρος Ζαφειρόπουλος είναι κάτοχος Πτυχίου Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ), του Προγράμματος Ειδίκευσης Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΠΕΣΥΠ). Συνεργάζεται με εταιρίες που δραστηριοποιούνται και καινοτομούν στο χώρο των Ψυχομετρικών Τεστ και είναι πιστοποιημένος για την χρήση και εφαρμογή των ψυχομετρικών εργαλείων επαγγελματικού προσανατολισμού. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΕΛ.Ε.ΣΥ.Π.). Τέλος, είναι πιστοποιημένος από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.).

Κέντρο Ακαδημαϊκής & Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας

Τηλέφωνο: 6973395041 email: orientation.gr@gmail.com web: www.orientation.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος