FOLLOW US: facebook twitter

Σταδιοδρομία 2.0: “Ο κρυμμένος θησαυρός των επαγγελμάτων”

Ημερομηνία: 02-11-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού με τίτλο “Ο κρυμμένος θησαυρός των επαγγελμάτων” από το Σύμβουλο Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Ζαφειρόπουλο Σπύρο. Η εκδήλωση απευθύνεται στους μαθητές 6ης δημοτικού του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας και διοργανώνεται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει ξεχωριστό μάθημα Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δημοτικό. Σύμφωνα με τις εξελικτικές θεωρίες, η επαγγελματική ανάπτυξη έχει τις ρίζες της στην παιδική ηλικία. Ταυτόχρονα, σε αυτή την ηλικία καλλιεργείται η πεποίθηση της επιτυχίας και αναπτύσσεται η αυτοεκτίμηση. Σε αυτή τη φάση, τα παιδιά κάνουν επαγγελματικές επιλογές μέσω της φαντασίας. Μεταξύ των 10-12 ετών, οι επαγγελματικές προτιμήσεις των παιδιών που βασίζονταν στη φαντασία πλέον αντικαθίστανται από επαγγελματικές επιλογές που ταιριάζουν περισσότερο στα ενδιαφέροντα τους. Μέχρι την ηλικία των 12 ετών τα περισσότερα παιδιά κάνουν τις πρώτες επαγγελματικές τους σκέψεις, δοκιμάζουν ρόλους και αναπτύσσουν τα ενδιαφέροντα τους. Ο ρόλος της οικογένειας είναι πολυδιάστατος και πολλές φορές καθοριστικός. Οι προσδοκίες και οι φιλοδοξίες των γονέων επιδρούν στην επαγγελματική ανάπτυξη των παιδιών από αυτήν την ηλικία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει 3 βιωματικές δραστηριότητες επαγγελματικής ανάπτυξης (Γνωρίζω τον εαυτό μου, Ενισχύω την αυτοεκτίμησή μου, Τα επαγγέλματα κι εγώ) και διαρκεί μέχρι 1,5 ώρες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος