FOLLOW US: facebook twitter

Lockdown: Άνοιγμα με φόντο μαύρα ρεκόρ

Ημερομηνία: 01-04-2021 | Συντάκτης:

Φυσαρμόνικα με τα νεύρα του κόσμου και τις ήδη εξαντλημένες αντοχές των εργαζομένων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων παίζει η κυβέρνηση, τάζοντας άνοιγμα της αγοράς, από τη Δευτέρα 5 Απριλίου.

Προτεραιότητα στις κυβερνητικές επιλογές έχει το λιανεμπόριο, καθώς η αγορά βρίσκεται πέρα από τα όρια της ασφυξίας και τα μέτρα στήριξης εξαντλούνται. Ωστόσο ούτε οι ίδιοι οι έμποροι είναι αισιόδοξοι ότι η επανεκκίνηση θα γίνει ομαλά και παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία των επιδημιολογικών δεικτών.

Χαλάρωση μέτρων με… ατομική ευθύνη

«Προϋπόθεση για τα νέα μέτρα είναι η ατομική ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Τετάρτης, δίνοντας τον τόνο των κυβερνητικών αποφάσεων.

Επικαλούμενος την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής των επιστημόνων και κάνοντας λόγο για κούραση από τα διαρκή περιοριστικά μέτρα, ο υφυπουργός ανακοίνωσε:

► από Δευτερά 5 Απριλίου ανοίγει το λιανεμπόριο (εκτός εμπορικών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων), με τη χρήση ειδικού κωδικού και για 3 ώρες συνολικά την ημέρα. Η πώληση θα γίνεται με ραντεβού, 1 πελάτη ανά 25 τμ., και με μέγιστο όριο τους 20 πελάτες/

► από το προσεχές Σάββατο 3 Απριλίου και για κάθε Σαββατοκύριακο, η προσωπική άσκηση (κωδικός 6) θα μπορεί να γίνεται με όχημα σε υπαίθριο χώρο μέχρι 3 άτομα ή για μια οικογένεια. «Οι όποιες εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δραστηριότητας», τόνισε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτρο θα γίνει πιλοτικά.

Όσο για τη λειτουργία των σχολείων, αυτή θα αξιολογηθεί ξανά τις επόμενες ημέρες, όπως και το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος