FOLLOW US: facebook twitter

Στάχτη πάνω από 100 στρέμματα δάσους στην Πέρσαινα-Συνελήφθη ηλικιωμένος για εμπρησμό από αμέλεια

Ημερομηνία: 26-03-2022 | Συντάκτης:

-Ευρεία σύσκεψη στην Πάτρα προανήγγειλε ο υφυπ. Πολιτικής Προστασίας, Ευάγ. Τουρνάς

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Πάνω από 100 στρέμματα δασικής έκτασης έκαψε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές στην περιοχή της Πέρσαινας του δήμου Αρχ. Ολυμπίας, κινητοποιώντας ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Ήταν το πρώτο συμβάν για φέτος στο οποίο κρίθηκε επιβεβλημένη η υποστήριξη της πυροσβεστικής επιχείρησης με εναέρια μέσα, για αυτό απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ένα Canadair έπειτα από απόφαση του αρχηγείου του Σώματος, καθώς η εστία της πυρκαγιάς ήταν σε δύσβατο σημείο και οι άνεμοι έπνεαν πολύ ισχυροί.

Επικεφαλής της πυροσβεστικής επιχείρησης ήταν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Νίκος Ρουμελιώτης και ο Περιφερειακός Διοικητής ΠΥ Δυτ. Ελλάδος, Αρχιπύραρχος Χριστόφορος Μπόκας και ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Νίκος Σμαρνάκης, ενώ το έργο των πυροσβεστών συνέδραμε και η ΠΕ Ηλείας με υδροφόρες και μηχανήματα έργου για τη διάνοιξη ζωνών.

Προχθές το βράδυ το Ανακριτικό Τμήμα της ΠΥ Πύργου συνέλαβε έναν ηλικιωμένο άνδρα με αυτόφωρη διαδικασία και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, η πυρκαγιά προήλθε από καύση γεωργικών υπολειμμάτων στην περιοχή.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, ο οποίος βρέθηκε χθες το πρωί στον Πύργο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης στους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου, δήλωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην Πάτρα με αντικείμενο την Πολιτική Προστασία ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου.

Όπως ανέφερε, θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Αμυράς, οι δασικές υπηρεσίες και η Αυτοδιοίκηση.

«Θα έρθουμε από εβδομάδα στην Πάτρα, όπου θα γίνει μεγάλη σύσκεψη με αντικείμενο την Πολιτική Προστασίας, στην οποία θα συμμετέχει το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος με τον κ. Αμυρά, τους δασικούς και την περιφέρεια. Θα καθίσουμε να δούμε τον σχεδιασμό και πώς θα φτάσουμε στην υλοποίηση, έτσι ώστε να μας βρει πλήρως προετοιμασμένους η φετινή αντιπυρική περίοδος. Ενημερωθήκαμε για τη χθεσινή πυρκαγιά και υπήρξε άμεση επέμβαση και εδώ και στη Μεσσηνία με εναέρια μέσα. Ανταποκριθήκαμε, τα καταφέραμε, αλλά χρειάζεται προσοχή από αυτούς που προσπαθούν να καθαρίσουν τα χωράφια τους, γιατί βλέπουμε ότι ξεφεύγει η κατάσταση ενίοτε», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος