
Νέα… μονοπάτια για την αύξηση των εσόδων τους από προμήθειες βρίσκουν οι τράπεζες, αντισταθμίζοντας – και με το παραπάνω – τις απώλειες από τα πλαφόν που επέβαλε η κυβέρνηση.
Κατάφεραν έτσι να τα αυξήσουν σχεδόν κατά 13% στο φετινό α΄εξάμηνο, παρά το γεγονός ότι από τον Ιανουάριο τέθηκε σε ισχύ ο νόμος που περιορίζει ή καταργεί τις προμήθειες σε βασικές συναλλαγές της καθημερινότητας, αυτές που ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης χαρακτήριζε «ενοχλητικές προμήθειες».
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν οι τέσσερις τράπεζες με τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων α’ εξαμήνου, τα έσοδα προμηθειών αυξήθηκαν κατά 12,8% και ανήλθαν από 1.009 σε 1.139 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, το α’ εξάμηνο, παρά το νομοθετικό «ψαλίδισμα» προμηθειών, οι τράπεζες αύξησαν τα έσοδά τους κατά 130 εκατ. ευρώ.