FOLLOW US: facebook twitter

Στα σκαριά το Λαογραφικό Μουσείο Αρχαίας Πίσας

Ημερομηνία: 29-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός
Παλαιά αντικείμενα μιας άλλης εποχής, δώρισε στο Λαογραφικό Μουσείο Αρχαίας Πίσας που τώρα στήνεται, η οικογένεια Γ. Ανασταόπουλου

Προσφορές παλαιών αντικειμένων από κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας

Λαογραφικό Μουσείο ετοιμάζει στο χωριό της Αρχαίας Πίσας, ο τοπικός Φυσιολατρικός και Πολιτιστικός Σύλλογος, το οποίο θα στεγαστεί στο χώρο του δημοτικού σχολείου. Στόχος είναι να εκθέσουν παλαιά παραδοσιακά αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία κλπ μια άλλης εποχής για να διαφυλάξουν την τοπική τους παράδοση και βεβαίως την μνήμη.

Μάλιστα ήδη αρκετοί συμπολιτες και συγχωριανοί τους άρχισαν να δωρίζουν παλαιά αντικείμενα στο Λαογραφικό μουσείο όπως η οικογένεια Κ. Γεώργιου Αναστασόπουλου την οποία ευχαριστεί θερμά ο Σύλλιγος. Όπως αναφέρουν «Ευχαριστούμε την οικογένεια του Κ. Γεώργιου Αναστασόπουλου για την προσφορά παλαιών αντικειμένων στον Σύλλογό μας τα οποία θα αναδειχθούν στην λαογραφικό μουσείο που ετοιμάζουμε στον χώρο του δημοτικού σχολείου! Σήμερα αντικρίζοντας παλαιά αντικείμενα όπως μάκινα, λεβέτι, πυροστιά, λανάρι, δρεπάνι, βατοκόπι και πολλά άλλα κάναμε ενα όμορφο ταξίδι σε μια πολύ διαφορετική εποχή».

Τέλος, ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αρχαίας Πίσας σε ανοιχτή πρόσκλησή του προς τους συγχωριανούς του αλλά και όλους τους Ηλείους ζητά την στήριξη όλων για την ολοκλήρωση του λαογραφικού μουσείου και τονίζει: Χρειαζόμαστε την στήριξή σας για να ολοκληρώσουμε το λαογραφικό μας μουσείο γι’αυτό όποιος επιθυμεί να προσφέρει παλαιά αντικείμενα στον Σύλλογό μας να επικοινωνήσει στα τηλέφωνα 6976577473 ή 6975838145 . Σε κάθε αντικείμενο θα τοποθετηθεί ταμπελάκι που θα αναγράφει το όνομα του δωρητή. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στην προσπάθειά μας”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος