FOLLOW US: facebook twitter

Στα σκαριά νέο πακέτο στήριξης

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Η ακρίβεια που φέρνει μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας στα όρια της φτώχειας, φαλκιδεύοντας την αγοραστική δύναμη και τα εισοδήματα των οικονομικά ασθενέστερων πληθυσμιακών ομάδων αναγκάζει την κυβέρνηση να αναζητήσει νέους τρόπους στήριξης των πλέον ευάλωτων. Η προσπάθεια διεύρυνσης των παροχών υπαγορεύεται βέβαια και από  εκλογικές σκοπιμότητες, καθώς διαπιστώνεται ότι τα οικονομικά θέματα και η ακρίβεια επηρεάζουν καθοριστικά την πρόθεση ψήφου εκατομμυρίων πολιτών 

Με αυτά τα δεδομένα σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, μια νέα «κάβα» τουλάχιστον 600 εκατ. ευρώ μπορεί να υπάρξει τους πρώτους μήνες του 2023 και το ποσό αυτό να χρησιμοποιηθεί στη μάχη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ακρίβειας.

Το ποσό αυτό αναμένεται να εισπραχθεί από τη φορολόγηση των υπερκερδών των διυλιστηρίων. Επιπλέον έσοδα αναμένονται από τη φορολόγηση κερδών και υπερεσόδων των παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν ότι τα πρόσθετα έσοδα θα είναι σημαντικά, καθώς προβλέπεται ότι οι τιμές του φυσικού αερίου και του ηλεκτρικού ρεύματος θα παραμείνουν στα ύψη – και πιθανότατα θα αυξηθούν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος