FOLLOW US: facebook twitter

Στα σκαριά η αναβάθμιση του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου

Ημερομηνία: 29-07-2021 | Συντάκτης:
Εγκρίθηκε η μελέτη από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ήλιδας

Από τον δήμο Ήλιδας δρομολογείται το έργο αναβάθμισης του Αλιευτικού Καταφυγίου Παλουκίου, καθώς η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την μελέτη, συγκρότησε τις απαραίτητες επιτροπές και καθόρισε τους όρους διακήρυξης.  Παράλληλα,  εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης από τον δήμο Ήλιδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία & Θάλασσα 2014 -2020», με προϋπολογισμό 119.207,40 ευρώ.

Η ΑΝΟΛ που είναι και ο ενδιάμεσος φορέας του συγκεκριμένου Επιχειρησιακού Προγράμματος,  απέστειλε στο δήμο Ήλιδας την έγκριση διακήρυξης της πράξης, για το έργο και έτσι η  Ως Οικονομική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση της μελέτης και των σχετικών όρων διακήρυξης. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί με την ανοιχτή διαδικασία του άρθρου 27 του ν. 4412/16, καθώς γίνεται χρήση επισπευσμένης διαδικασίας για τους πιο κάτω λόγους επείγουσας ανάγκης, για την άμεση απορρόφηση της χρηματοδότησης

Αντικείμενο της σύμβασης είναι  λοιπόν η προμήθεια και τοποθέτηση υλικών για την αναβάθμιση του ευρύτερου χώρου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου, όπως αντικατάσταση και επισκευή καταστραμμένων υλικών (πυρόσβεση, πυλώνες παροχής σκαφών, ηλεκτρολογικών και ηλεκτροφωτισμού ), διαμορφώσεις καθιστικών και παρτεριών και έργα πρασίνου, τοποθέτηση συστήματος μπάρας εισόδου, κ.α.

Το έργο πρόκειται να βελτιώσει αισθητά και να αλλάξει την φυσιογνωμία του αλιευτικού καταφυγίου στο Παλούκι έτσι ώστε θα ωφεληθούν όχι μόνο οι ψαράδες της περιοχές που ελλιμενίζουν τα καϊκια τους αλλά θα διαμορφωθεί ένας καλαίσθητος χώρος περιπάτου και αναψυχής για τον κόσμο.

Να σημειώσουμε ότι το  Αλιευτικό Καταφύγιο Παλουκίου παρουσιάζει στην προκειμένη φάση πολλές φθορές στις υποδομές του και όπως έχουν τονίσει και ζητήσει επανειλημμένως οι ψαράδες και ο Σύλλογος Αλιέων,  αποτελεί επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή του με την αντικατάσταση των φθαρμένων υλικών, ενώ το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι οι συνεχείς προσχώσεις στον δίαυλο του λιμανιού, παρέμβαση που αφορά την προηγούμενη μελέτη.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος