FOLLOW US: facebook twitter

Στα σκαριά Δημοτικό Συμβούλιο Νέων δήμου Πηνειού

Ημερομηνία: 12-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Α. Μαρίνου και η πρώτη σύσκεψη με διευθυντές σχολείων

Στα σκαριά βρίσκεται με πρωτοβουλία του δημάρχου Πηνειού Ανδρέα Μαρίνου, η δημιουργία Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, καθώς σκοπός είναι να μπορούν οι νέοι του τόπου να συναποφασίζουν για τα προβλήματα του τόπου και όπως αναφέρει και ο δήμαρχος «να μπορούν οι νέοι να σχεδιάζουν το μέλλον τους».

Με στόχο λοιπόν να προχωρήσει άμεσα το νέο αυτό θεσμοθετημένο όργανο του δήμου Πηνειού, ο δήμαρχος είχε το μεσημέρι της Τρίτης συνάντηση με τους Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου στο γραφείο του στο κτίριο Σισίνη στη Γαστούνη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι Δ/ντες των ΓΕΛ Γαστούνης, Βαρθολομιού και Μουσικού σχολείου Βαρθολομιού και των Γυμνασίων Γαστούνης, Βαρθολομιού και Τραγανού.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων είναι ένα τεράστιο εργαλείο για την ανάδειξη ζητημάτων από μια άλλη οπτική, αυτή της νεολαίας ενώ στόχος του είναι να μην έχει ρόλο ‘διακοσμητικό΄ αλλά ουσιαστικό. Γι αυτό και όπως ανέφερε στη σύσκεψη, θεωρεί κομβικό το ρόλο των εκπαιδευτικών σε αυτό το εγχείρημα χωρίς ωστόσο να αποκλείσει νέους που δεν πηγαίνουν σχολείο ή έχουν ολοκληρώσει τις λυκειακές τους τάξεις. Τέλος ανέφερε ότι θα εισηγηθεί την δημιουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του δήμου Πηνειού σύμφωνα με τα όσα η νομοθεσία ορίζει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος