FOLLOW US: facebook twitter

Στα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης το ενημερωτικό πρόγραμμα της Save a Greek Stray που ίδρυσε η Εριέττα Κούρκουλου – Λάτση

Ημερομηνία: 25-01-2023 | Συντάκτης:

“Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο: ο κόσμος των κατοικιδίων” 

  • Ένα δημοτικό σχολείο με… ομόφωνη απόφαση δεν τους δέχθηκε!

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Από την Ηλεία και συγκεκριμένα από τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης ξεκίνησαν  το εκπαιδευτικό διαδραστικό τους πρόγραμμα για την νέα χρόνια, οι υπεύθυνοι  της φιλοζωϊκής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Save a Greek Strayπου έχει ιδρύσει η  κ. Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση κα το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αποτελεί ενημερωτική εκστρατεία για τα αδέσποτα αλλά και τα κατοικίδια.

Τα αντίστοιχα προγράμματα στον νομό, υλοποιούνται από την πρόεδρο  του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού «Καλλιάφεια» κ. Ασπασία Κλοκανά η οποία μαζί με εκπροσώπους της Εριέττας Λάτση προχώρησαν  τις προηγούμενες ημέρες σε ενημέρωση των δημάρχων για το θέμα αυτό τονιζοντας ότι «προωθούμε στα σχολεία το  σεβασμό  για τα ζώα μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της κ.  Κούρκουλου  και είναι τιμή μας που επέλεξαν το Νομό μας για να διοργανώσουμε όλη αυτή την εκπαιδευτική προσπάθεια».

Στα σχολεία του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης

Σε ότι αφορά την ενημέρωση των μαθητών στις σχολικές μονάδες του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης,  οι εντυπώσεις ήταν πολύ καλές, ήταν ένα πολύ γεμάτο τριήμερο, όπου παιδιά από τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής παρακολούθησαν το πρόγραμμα  της Save a Greek Stray “Ακολουθώντας έναν τετράποδο φίλο: ο κόσμος των κατοικιδίων”.

 “Σκοπός μας  – αναφέρουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος- είναι πάντα τα παιδιά να περνάνε καλά, και ταυτόχρονα να μαθαίνουν πολύ βασικά πράγματα όσον αφορά την συνύπαρξή μας με τα κατοικίδια ζώα, δεσποζομενα και αδέσποτα, την σωστή φροντίδα τους και τις ανάγκες τους. Αν θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο αύριο, όπου ζώα και άνθρωποι θα συμβιώνουν αρμονικά, η μόνη μας ελπίδα είναι τα παιδιά. Η συμμετοχή των σχολείων μας συγκίνησε πολύ, και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα παιδιά, καθώς και τους δασκάλους και τους καθηγητές. Το πρόγραμμά μας στα σχολεία τρέχει εδώ και αρκετά χρόνια, και μας εχει κάνει να συνειδητοποιήσουμε πόσο απίστευτα σημαντικός είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών.”

Τέλος οι υπεύθυνοι του προγράμματος αναφέρουν ότι από όλα τα σχολεία της περιοχής του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης , μόνο ένα δημοτικό αρνήθηκε να τους δεχτεί με ομόφωνη μάλιστα απόφαση όλων των διδασκόντων, χωρίς κάποια αιτιολογία. “Αυτό μας προβλημάτισε μεν, ωστόσο μας χαροποίησε το γεγονός ότι ήταν η μειοψηφία.”

Tο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διάρκειας τριών ημερών στο δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δημάρχου Γιάννη Λέντζα και   της Geosolution Dimitris Georgoulias Πανωραιας Ρουμελιωτη.

Τέλος να σημειώσουμε ότι το παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα “ταξιδέψει” σε όλα τα σχολεία της Ηλείας που έχουν δείξει ενδιαφέρον, είναι  ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές δημοτικού, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πραγματοποιείται δωρεάν..


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος