FOLLOW US: facebook twitter

Στα Λεχαινά το 2ο Σεμινάριο Πνευστών Οργάνων από την Φιλαρμονική “Ορφεύς”

Ημερομηνία: 20-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός
Θα διδάξουν διακεκριμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Για δεύτερη χρονιά πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος από την Φιλαρμονική Λεχαινών, το Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών στα Λεχαινά, από την Δευτέρα 2 Αύγουστου έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου.

Το 2ο Σεμινάριο Πνευστών και Κρουστών , μετά την πρώτη χρονιά το 2019 , όπου υπήρξε  μεγάλη προσέλευση μουσικών από όλο το Νομό Ηλείας και κάποιων από Αχαΐα, είναι μια φιλόδοξη διοργάνωση με ευρύτερο πολιτιστικό πρόσημο. Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Λεχαινών ΟΡΦΕΥΣ  Ανδρέας Μίγκος “με την διοργάνωση του Σεμιναρίου μας, θα έχουμε μια ξεχωριστή  πολιτιστική εβδομαδα στα Λεχαινα , γεμάτη από μουσική και από αξιόλογους ανθρώπους με σπουδαία καριέρα σε Ορχήστρες και Φιλαρμονικές και είναι μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών,  που θα έρθουν για να διδάξουν στους Μουσικούς της Ηλείας και της Αχαΐας και ο επίλογος θα είναι μια μεγάλη συναυλία.

Οι καθηγητές θα προετοιμάσουν με τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου τα κομμάτια της συναυλίας που θα γίνει στις 7 Αυγούστου στο Γυμνάσιο –Λύκειο Λεχαινών  και θα διοργανώσουν μερικά υποσύνολα (τρίο, κουαρτέτα κλπ). Την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 10 το πρωί θα γίνει η παρουσίαση της δουλειάς τους στο Σινε Άστρον. Τα κομμάτια θα βιντεοσκοπηθούν και θα αναρτηθούν στο κανάλι της φιλαρμονικής στο YouTube..

Οι καθηγητές που θα διδάξουν στο σεμινάριο , είναι οι παρακάτω και αποτελούν μεγάλα ονόματα στον Ελληνικό αλλά και Ευρωπαϊκό κόσμο της Μουσικής

        Καθηγήτρια Φλάουτου: Θεοδώρα Ιορδανίδου

(Κορυφαία Α΄ Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών – συνεργάτης Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων)

        Καθηγητής Κλαρινέτου: Βασίλης Μπρατός

(30 Χρόνια διδάσκει κλαρινέτο σε ακαδημία στο Παρίσι – συνεργάτης Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων)

        Καθηγητής Τρομπέτας: Παναγιώτης Μπαλαμός

(Μόνιμος Μουσικός Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων)

        Καθηγητής Γαλλικού Κόρνου: Χρήστος Σαλβάνος

(Κορυφαίος Α΄ Μουσικός Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων)

        Καθηγητής Τρομπονιού: Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

(Μόνιμος Μουσικός Κρατικης Ορχηστρας Αθηνων)

        Καθηγητής Κρουστών: Παναγιώτης Θωίδης

(Καθηγητης Μουσικης )

Η συμμέτοχη στο σεμινάριο είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για όσα παιδιά και μεγαλύτερους μουσικούς  θέλουν να το παρακολουθήσουν  .

Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 6973497295 (Αρχιμουσικός Ευρυσθένης Χατζηγιάννης)

Και 6945895107 (Μιγκος Ανδρέας Πρόεδρος Δ.Σ Φιλαρμονικής Λεχαινών)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος