FOLLOW US: facebook twitter

Στα λευκά ο Επικούριος Απόλλωνας: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 07-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε επιφυλακή είναι οι υπηρεσίες του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων από χθες τα ξημερώματα, καθώς εκδηλώθηκε η πρώτη χιονόπτωση της χρονιάς στην ορεινή ζώνη του δήμου.  Ο ναός του Επικούριου Απόλλωνα ντύθηκε από νωρίς χθες τα πρωί στα λευκά, ωστόσο η κατάσταση μέχρι στιγμής δεν είναι ανησυχητική

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Ανδρίτσαινας, Μίλτος Γεωργακόπουλος, ο δήμος είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει πιθανά προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων αν ενταθεί το φαινόμενο.

«Είμαστε από χθες (σ.σ. προχθές) σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα από τη χιονόπτωση. Έχουμε σε επιφυλακή τα μηχανήματα, έχουμε κάνει τις αναγκαίες προμήθειες σε αλάτι και παρακολουθούμε το φαινόμενο, το οποίο μέχρι στιγμής περιορίζεται στον ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Ως τώρα δεν έχει διακοπεί κάπου η κυκλοφορία, ωστόσο χρειάζεται αυξημένη προσοχή στους οδηγούς», τόνισε στην «Πρωινή».

Ο μετεωρολόγος και διαχειριστής του ileiakairos.gr, Θοδωρής Κονδύλης ανέφερε σχετικά:

Σε μεγάλα υψόμετρα εντοπίζονται οι χιονοστρώσεις, από τα 900μ., ωστόσο το απόγευμα της Τετάρτης χιονοπτώσεις σημειώνονται από τα 700 περίπου μέτρα υψόμετρο.Τα φαινόμενα δεν ήταν αξιόλογα, όπως άλλωστε περιμέναμε, με τις κλασσικές πολύ ορεινές περιοχές, όπως ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στα 1.100μ να ντύνεται στα λευκά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος