FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κόκκινα» διασώστες και ασθενοφόρα! – Η πανδημία έχει επιβαρύνει αισθητά τη λειτουργία του ΕΚΑΒ Ηλείας

Ημερομηνία: 12-01-2021 | Συντάκτης:

Στα όριά τους βρίσκονται οι διασώστες του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, καθώς το δεύτερο «κύμα» της πανδημίας έχει επιφέρει σωματική και πνευματική εξάντληση. Οι άδειες έχουν ανακληθεί το τελευταίο τρίμηνο, ενώ τα προβλήματα στον στόλο των ασθενοφόρων παραμένουν σοβαρά.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Θεοδωρόπουλος, οι διασώστες δεν έχουν πάρει ανάσα και αναμένουν την ενίσχυση με επικουρικό προσωπικό για να βελτιωθεί η κατάσταση.

«Είναι το δεύτερο τρίμηνο που το ΕΚΑΒ λειτουργεί στα όριά του, μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας τον περασμένο Μάρτιο. Οι άδειες έχουν ανακληθεί και καθημερινά υπερβάλλουμε εαυτούς για να λειτουργεί επαρκώς το ΕΚΑΒ  και να είναι δίπλα στους πολίτες. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ενισχυθούμε με επτά επικουρικούς διασώστες, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε καλύτερα και να πάρουμε μια ανάσα. Στην Ηλεία τώρα βγαίνουν τέσσερα οχήματα το πρωί και το απόγευμα, ενώ το βράδυ βγάζουμε ενίοτε και τρία ασθενοφόρα», τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε ότι στο προσωπικό οφείλεται σχεδόν ένας χρόνος «εκτός έδρας» αμοιβών», από τον Φεβρουάριο του 2020.

Όσον αφορά τον στόλο των οχημάτων, η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Το ΕΚΑΒ Ηλείας λειτουργεί με δύο δανεικά από την Αχαΐα ασθενοφόρα, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική άμεσης ενίσχυσης, καθώς ακόμα δεν έχουν παραληφθεί οι κινητές μονάδες που είχαν εξαγγελθεί.

«Αυτή τη στιγμή η Ηλεία έχει 4-5 ασθενοφόρα, εκ των οποίων τα δύο είναι δανεικά. Είναι αναγκαία η ενίσχυση και με νέα οχήματα, διότι συχνά προκαλούνται βλάβες και τα ασθενοφόρα ακινητοποιούνται επ’ αόριστον. Αναγκαστικά κάνουμε διαχείριση των οχημάτων που έχουμε, παρά τα προβλήματα. Έχουν φτάσει όμως στα όριά τους από πλευράς χιλιομέτρων και διαρκώς ζούμε με την ανησυχία ότι μπορεί να μας υποστούν βλάβη», σημείωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος