FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» οι υγειονομικοί της Ηλείας για τις αναστολές – Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 02-09-2021 | Συντάκτης:
Κατάληψη στις Διοικητικές Υπηρεσίες της ΝΜ Αμαλιάδας-Κανονικά η επίδοση των πράξεων αναστολής στο Νοσοκομείο Πύργου
-«Εκτός» 7 γιατροί και 17 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του Γ.Ν. Ηλείας
-«Στο υποστελεχωμένο Νοσοκομείο δεν περισσεύει κανείς!» δήλωσε η Μαλβίνα Κερερέ, πρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου
-«Δε θα επιτρέψουμε μετακινήσεις υγειονομικών για να καλυφθούν τα κενά από τις αναστολές ανεμβολίαστων του Πύργου» επισήμανε ο πρ. Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος

Με κινητοποιήσεις και καταλήψεις, απαντούν και οι υγειονομικοί της Ηλείας, στο μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού κατά της covid-19 και της αναστολής καθηκόντων με στέρηση αποδοχών που σύμφωνα με το νόμο τέθηκε σε εφαρμογή από χθες.

Δεκάδες πράξεις αναστολής, επιδόθηκαν στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στο Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ η αντίστοιχη διαδικασία στη Νοσηλευτική Μονάδα της Αμαλιάδας δεν έγινε καθώς από τα ξημερώματα της Τετάρτης, στο γραφείο της Διοίκησης και των Διοικητικών Υπηρεσιών, μπήκε «λουκέτο» από τους εργαζόμενους. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους επτά (7) γιατρούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, οι τέσσερις βγήκαν σε αναρρωτική άδεια (εκκρεμεί η διαδικασία) ενώ στους άλλους τρείς επιδόθηκαν οι πράξεις αναστολής όπως και σε 17 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό του ΓΝ Ηλείας που δεν έχει εμβολιαστεί. Σημειώνεται ότι για αρκετούς γιατρούς και νοσηλευτές εκκρεμεί η εξέταση εγγράφων στην αρμόδια Επιτροπή που ελέγχει τη νομιμότητα της εξαίρεσης τους από τον εμβολιασμό. Για την ώρα, δεν αποφασιστεί η αναστολή τμήματος ή ιατρείου.

«Από το πρωί, επιδίδονται πράξεις αναστολής καθηκόντων. Είναι πάρα πολύ σκληρό μέτρο» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου Μαλβίνα Κερερέ, επαναλαμβάνοντας πως δεν είναι κατά του εμβολιασμού αλλά κατά του επαχθούς μέτρου της υποχρεωτικότητας. «Σηκώσαμε όλο το βάρος της πανδημίας εδώ και 18 μήνες. Είμασταν και παραμένουμε στην πρώτη γραμμή διακινδυνεύοντας τη ζωή μας και θέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας. Και τώρα, που βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας που δεν περισσεύει κανένας υγειονομικός, βγάζουν συναδέλφους μας σε αναστολή καθηκόντων. Οι περισσότεροι συνάδελφοι έχουν εμβολιαστεί και οι ελάχιστοι που δεν το έχουν κάνει, είναι για σοβαρούς λόγους υγείας και ενδεχομένως και κάποιοι για τους δικούς τους λόγους. Εμείς είμαστε στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, κατανοούμε τους φόβους και τις αναστολές τους και δεν συμφωνούμε σε καμία περίπτωση με την υποχρεωτικότητα» είπε η κ. Κερερέ προσθέτοντας ότι όλους αυτούς τους μήνες τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας και πραγματοποιούν δυο φορές την εβδομάδα ράπιντ τεστ. «Όλοι οι υγειονομικοί είναι χρήσιμοι στο πόστο τους. Σε ένα υποστελεχωμένο Νοσοκομείο όπως του Πύργου, δεν περισσεύει κανείς. Όλοι είναι αναντικατάστατοι. Λένε ότι θα φέρουν προσωπικό με 3μηνες συμβάσεις για να αντικαταστήσουν άτομα με εμπειρία, εξειδίκευση και χρόνια υπηρεσίας στο δημόσιο σύστημα υγείας…Δυστυχώς, φαίνεται πως αποσκοπούν στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών υγείας και στις συγχωνεύσεις…».

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Πύργου πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία συμπαράστασης στους ανεμβολίαστους συναδέλφους τους, στην πύλη της νοσηλευτικής μονάδας ενώ οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κατέλαβαν από τα ξημερώματα το γραφείο της Διοίκησης και των Διοικητικών Υπηρεσιών αποτρέποντας έτσι την επίδοση των πράξεων αναστολών. «Έχουμε αποκλείσει και καταλάβει το γραφείο Διοίκησης, το γραφείο προσωπικού, το γραφείο του πρωτοκόλλου και το γραφείο της Διοικήτριας για να μην δοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις που βγάζουν σε αναστολή εργασίας και μισθού συναδέλφους μας που δεν εμβολιάστηκαν» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Αμαλιάδας Σωκράτης Σωτηρόπουλος.

«Καλύπτουν τα κενά του Πύργου με δικό μας προσωπικό»

Μεγάλη αντίδραση όμως έχει προκαλέσει στους υγειονομικούς της Αμαλιάδας, η απόφαση για την κάλυψη των κενών που προκύπτουν από τις αναστολές καθηκόντων των ανεμβολίαστων του Νοσοκομείου Πύργου, από προσωπικό της ΝΜ Αμαλιάδας. «Αναμένονται μετακινήσεις υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε αυτό του Πύργου για να καλύψουν τυχόν εφεδρείες από τους ανεμβολίαστους» τόνισε ο κ. Σωτηρόπουλος, προσθέτοντας ότι η ΝΜ Αμαλιάδας λειτουργεί για ακόμα μια φορά ως δεξαμενή από την οποία αντλούν προσωπικό για να καλύψουν τα κενά του Νοσοκομείου Πύργου. «Αυτό είναι αδιανόητο, γιατί πλήττεται η λειτουργία της Αμαλιάδας, πλήττεται η πόλη της Αμαλιάδας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Εμείς είμαστε εδώ, να εμποδίσουμε αυτές τις πράξεις, θα παραμείνουμε για όσο χρειαστεί, ενδέχεται να κάτσουμε και τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Είμαστε εδώ σε διαρκή γενική συνέλευση για να αποφασίσουμε για το μέλλον του νοσοκομείου. Καλούμε κάθε φορέα της πόλης να έρθει εδώ και να δούμε τι θα κάνουμε. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, είναι πολύ δύσκολα και δεν μπορούμε να παίζουμε με τα θέματα της υγείας. Το νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά, εμείς είμαστε εδώ μόνο στην διοίκηση, μόνο σε ό,τι έχει να κάνει στην επίδοση των διαπιστωτικών πράξεων στους ανεμβολίαστους συναδέλφους και στις μετακινήσεις του υγειονομικού. Αυτό μόνο κάνουμε. Οι λειτουργίες του νοσοκομείου ως εμβολιαστικό κέντρο, ως τεστ covid και ως επείγοντα  συνεχίζονται κανονικά και τις στηρίζουμε» κατέληξε ο κ. Σωτηρόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος