FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» οι γονείς για τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία

Ημερομηνία: 08-12-2021 | Συντάκτης:

Δέκα ακόμα μαθητές θετικοί στον covid-19 στην Ηλεία

– Κινητοποίηση διαμαρτυρίας γονέων σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και επιστολή στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ζητώντας αναστολή λειτουργίας του σχολείου
– Συνέχεια καταλήψεων για τρία σχολεία στον Πύργο


Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Δέκα συνολικά μαθητές από όλη την Ηλεία εντοπίστηκαν θετικοί στον κορονοϊό χθες, με τους εννιά (9) να αφορούν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έναν (1) Δημοτικού Σχολείου.

Συγκεκριμένα, μετά την προγραμματισμένη διενέργεια των σελφ τεστ, εντοπίστηκαν θετικοί: ένας μαθητής του 4ου ΓΕΛ Πύργου, δυο μαθητές του 3ου Γυμνασίου Πύργου, ένας ακόμα μαθητής του 1ου Γυμνασίου Πύργου, τέσσερις μαθητές του ΓΕΛ Γαστούνης και ένας μαθητής του Γυμνασίου Τραγανού. Επίσης ένας μαθητής Δημοτικού. Παραμένει ακόμα άγνωστο, τι έχει συμβεί όσον αφορά τα ράπιντ τεστ στα οποία έσπευσαν δεκάδες μαθητές με τους γονείς τους να πραγματοποιήσουν στα κατά τόπους κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
Η ανησυχία γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών είναι μεγάλη και μάλιστα σήμερα στις 8 το πρωί, γονείς των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Πύργου, όπου η διασπορά του ιού το τελευταίο δεκαήμερο είναι ιδιαίτερα μεγάλη, θα συγκεντρωθούν στη είσοδο του σχολείου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ζητώντας τη λήψη μέτρων και την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Γυμνασίου. Οι γονείς έχουν ήδη πραγματοποιήσει συνάντηση με το Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο ζητώντας την παρέμβαση του, κάτι που έπραξε, στέλνοντας σχετική επιστολή (δημοσιεύτηκε χθες) στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι γονείς του 1ου Γυμνασίου, έστειλαν και σχετική επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ζητώντας και τη δική του παρέμβαση και συνδρομή ώστε να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία της σχολικής μονάδας. Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Κύριε αντιπεριφερειάρχη, Είμαστε γονείς των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου και με την ιδιότητα αυτή, αλλά και με εκείνη των πολιτών, απευθυνόμαστε σε εσάς για να σας εκφράσουμε την αγωνία μας για τα κρούσματα που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στην ανωτέρω σχολική μονάδα και τα οποία τις τελευταίες μέρες βαίνουν αυξανόμενα με ταχύτατους ρυθμούς. Τούτη η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρότατο κίνδυνο για τα παιδιά μας, αλλά και για την πόλη, αφού στο σχολείο φοιτούν περισσότερα από 350 παιδιά και σ’ αυτά θα πρέπει να προστεθεί και το διδακτικό και το βοηθητικό προσωπικό. Όλοι τους καθημερινά κυκλοφορούν και μπορούν εν δυνάμει να μεταφέρουν τον ιό εκτός της σχολικής μονάδας. Θα συμφωνήσετε μαζί μας ότι σύμφωνα με τα ιατρικά πρωτόκολλα, για να σταματήσει η διάδοση του ιού, πλέον των rapid τεστ που θα δώσουν μια ασφαλέστερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στην συγκεκριμένη σχολική κοινότητα, ο ασφαλέστερος τρόπος είναι η αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας για κάποιες μέρες. Μ’ αυτές τις σκέψεις απευθυνόμαστε σε σας και αιτούμεθα να συνδράμετε με οιονδήποτε τρόπο στην προσπάθειά μας για την άμεση αναστολή λειτουργίας της σχολικής μονάδας. Είμαστε σίγουροι ότι θα συμμεριστείτε την αγωνία μας και θα ικανοποιήσετε το αίτημά μας, που τελικά θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην πόλη προλαμβάνοντας τη διάδοση του ιού. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 

Κατάληψη σε τρία σχολεία

Όσον αφορά τις καταλήψεις, κλειστά έμειναν χθες το 1ο και το 4ο ΓΕΛ Πύργου αλλά και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στο οποίο έχουν εμφανιστεί δεκάδες κρούσματα κορονοϊού, με τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το Σύλλογο Γονέων να εκφράζουν τις διαμαρτυρίες τους διεκδικώντας την αναστολή λειτουργίας του σχολείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος