FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» οι αγρότες για τα πορίσματα του καύσωνα

Ημερομηνία: 01-12-2021 | Συντάκτης:

-Τον ΕΛΓΑ καταγγέλλει για τις εκτιμήσεις ο Αγροτικός Σύλλογος Χειμαδιού-Σοπίου


Επιμ.: Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί στους κόλπους των Ηλείων παραγωγών που επλήγησαν την περασμένη άνοιξη από τον καύσωνα, καθώς τονίζουν ότι τα πορίσματα των γεωπόνων του ΕΛΓΑ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματική ζημιά που συντελέστηκε.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, η ζημιά σε ορισμένα κτήματα ήταν τις τάξεως του 80 με 90%, και κάνουν λόγο για κοροϊδία και για κυβερνητικό «δάκτυλο» που απέτρεψε την καταβολή των πραγματικών αποζημιώσεων.

«Για ακόμα μια φορά οι εκτιμήσεις αυτές είναι αστείες και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. (…) Ηζημιά σε ορισμένα κτήματα ήταν της τάξεως του 80 με 90%. Και αυτό μας δήλωσαν και κατά την επίσκεψή τους. Τι άλλαξε αλήθεια μετά;

Εμείς ξέρουμε καλά τι μεσολάβησε από τη στιγμή που ήρθαν στα κτήματά μας και μας είπαν ότι έχουμε μεγάλες ζημιές έως τη στιγμή που ήρθαν τα πορίσματα μηδενικά στη συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγό. Και για αυτές τις εκτιμήσεις χρησιμοποιούνται αστείες δικαιολογίες του τύπου δεν υπήρχαν μάρτυρες για να γίνει σωστή εκτίμηση ενώ είχαμε μιλήσει με τους γεωπόνους που έκαναν εκτίμηση αφού ήρθαν τον Αύγουστο όταν τρυγάγαμε. Αυτό που μεσολάβησε ήταν η κατεύθυνση της διοίκησης του ΕΛΓΑ και της κυβέρνησης να μην δώσουν αποζημιώσεις στους αγρότες. Άλλωστε φέτος ακούσαμε πολλές φορές ότι έγιναν τεράστιες ζημιές και δεν υπήρχαν χρήματα για να δοθούν οι αποζημιώσεις», τονίζουν και προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

«Μιλάμε για καθαρή κοροϊδία εις βάρος μας Για ακόμα μια φορά δηλαδή οι αγρότες γινόμαστε έρμαιο των καιρικών φαινομένων αφού οι κυβερνήσεις ακολουθούν την πολιτική ο ΕΛΓΑ να αυτοχρηματοδοτείται από εμάς τους ίδιους με την ασφάλεια των καλλιεργειών. Τους το κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να παίζει με τον ιδρώτα και τον κόπο μας. Θα κινηθούμε νομικά, αν γίνεται, και με κάθε τρόπο για να βρούμε το δίκιο μας. Αν συνεχίσετε έτσι, θα μας βρίσκετε απέναντι σας με κάθε τρόπο», καταλήγει η ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος