FOLLOW US: facebook twitter

Στα «κάγκελα» για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας – Στήριξη από τους κυβερνητικούς Ηλείους βουλευτές ζήτησαν γιατροί και εργαζόμενοι

Ημερομηνία: 17-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
Το στιγμιότυπο από τη μεγάλη κινητοποίηση πριν τρια χρόνια στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας.
-Προειδοποιούν με κατάληψη και παραιτήσεις αιρετών και φορέων

Το «μπαλάκι» στους Ηλείους κυβερνητικούς βουλευτές για τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, έριξαν χθες γιατροί και εργαζόμενοι της Νοσηλευτικής Μονάδας ζητώντας τους να καταθέσουν αίτημα επιστροφής των ιατρών που έχουν μετακινηθεί στο Νοσοκομείο Πύργου. Υπενθυμίζεται ότι προχθές δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, απόφαση οριστικής μετακίνησης και του δεύτερου Παθολόγου της Ν.Μ. Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο Πύργου γεγονός που καθιστά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας αδύνατη.

Στη διάρκεια της έκτακτης γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε για πολλοστή φορά χθες στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, παρουσία αυτοδιοικητικών και φορέων, γιατροί και εργαζόμενοι εξέφρασαν την απογοήτευση τους και μίλησαν για εμπαιγμό της κυβέρνησης, καθώς παρότι είχε δεσμευθεί για ομαλοποίηση της κατάστασης, δεν έπραξε απολύτως τίποτα.

Μάλιστα, αποφάσισαν για μια ακόμα φορά να επισκεφθούν το Υπουργείο Υγείας και τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια προκειμένου να τους ξεκαθαρίσει τις πραγματικές προθέσεις του.

Όπως είπαν, μετά και την οριστική μετακίνηση της παθολόγου, μπήκε «λουκέτο» στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και όλες οι προσπάθειες αναβάθμισης της λειτουργίας του πέφτουν στο κενό. Μάλιστα, επισήμαναν πως ουδείς αντέδρασε στις αποφάσεις του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας, ούτε ο διορισμένος από την κυβέρνηση νέος Διοικητής της 6ης ΥΠΕ ούτε το Υπουργείο Υγείας και κάλεσαν τους Ηλείους βουλευτές Δ. Αυγερινοπούλου, Κ. Τζαβάρα και Α. Νικολακόπουλο, να καταθέσουν αίτημα ακύρωσης των αποφάσεων μετακίνησης όπως είχαν πράξει και συνάδελφοι τους της Μεσσηνίας για το αντίστοιχο πρόβλημα με το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.

Σε περίπτωση που καμία από τις παραπάνω κινήσεις δεν ευοδωθεί, τότε προτάθηκε να προχωρήσουν στην κατάληψη του Νοσοκομείου με ταυτόχρονη υποβολή παραιτήσεων από τις αρχές του τόπου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος