FOLLOW US: facebook twitter

Στα “κάγκελα” για τις νέες μετακινήσεις προσωπικού στη ΝΜ Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 01-09-2022 | Συντάκτης:

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου

  • Προετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Συναγερμός έχει σημάνει στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, με την οποία μετακινεί πέντε Νοσηλευτές ΔΕ και έναντεχνικό (Υδραυλικό) στη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, μόλις λίγες εβδομάδες μετα και την απόφαση μετακίνησης “επιστροφής”  17 ακόμα εργαζομένων που είχε προηγηθεί για την επαναλειτουργία των εκεί… χειρουργείων. Την ίδια στιγμή μάλιστα, που είναι νωπές οι εξαγγελίες της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα περί ενίσχυσης του κεντρικού Νοσοκομείου του Νομού!

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της ΝΜ Πύργου Γιάννης Γεωργίου φανερά ενοχλημένος από τις νέες εξελίξεις, χαρακτήρισε “εχθρικό” προς το Νοσοκομείο Πύργου τον Διοικητή της 6η ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και υποστήριξε πως θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις ζητώντας την συμπαράσταση όλων των φορέων αλλά και του κόσμου.

“Μάλλον ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ εφαρμόζει δική του πολιτική στο νοσοκομείο Πύργου αν και η κυρία Γκάγκα υποστηρίζει ότι το νοσοκομείο Πύργου θα πρέπει να ενισχυθεί και να λειτουργήσει ως νοσοκομείο “Πυλώνας“του νομού. Ο κύριος Διοικητής κάθε φορά μας εκπλήσσει με τις αποφάσεις και αντί να ενισχύσει το νοσοκομείο Πύργου προσπαθεί να αποδομήσει ότι έχει απομείνει μετά την μετακίνηση των 18 εργαζομένων τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή μάλιστα που με έγγραφο μας έχουμε ζητήσει την ενδυνάμωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου με 25 νοσηλευτές ΤΕ και 10 τραυματιοφορείς. Όχι μόνο δεν την ενίσχυσε αλλά προέβη και σε περαιτέρω αποδυνάμωση διακόπτοντας τις μετακινήσεις άλλων 5 νοσηλευτών που είχαν μετακινηθεί για να ανοίξει η κλινική COVID. Μετά από την ενέργεια του αυτή, θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν έχει σκοπό να αναστείλει την λειτουργία της κλινικής covid γιατί με το υπάρχον προσωπικό αδυνατεί η νοσηλευτική υπηρεσία να στηρίξει την λειτουργία της (έχει κατατεθεί σχετικό έγγραφο). Τέλος ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου θα εντείνει τις επαφές του με τους φορείς της πόλης για πιο δυναμικές κινητοποιήσεις καθώς μόνο έτσι μπορούμε να σταματήσουμε τις απαράδεκτες και χωρίς ουσία κατά του Νοσοκομείου Πύργου από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ του”.

Σημειώνεται επίσης ότι επιστρέφει εκ νέου στο Νοσοκομείο Πύργου από αυτό της Αμαλιάδας που είχε μετακινηθεί, μια Νοσηλεύτρια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος