FOLLOW US: facebook twitter

Στα 1200 στρέμματα η καμένη έκταση στο Ζαχοβούνι

Ημερομηνία: 15-04-2022 | Συντάκτης:

Τι δήλωσε στην Πρωινή ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασ. Γιακουμής

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Περίπου 1200 με 1300 στρέμματα καμένης γης άφησε πίσω της η πυρκαγιά στο Ζαχοβούνι Καλλιθέας του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, η οποία απείλησε προσωρινά την κατοικημένη ζώνη στον οικισμό Λιβαδάκι. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες, οι οποίες απέτρεψαν την περαιτέρω εξάπλωση και περιόρισαν τη ζημιά στην ορεινή ζώνη.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο δασάρχης Ολυμπίας, Βασίλης Γιακουμής, η φωτιά προκάλεσε περιβαλλοντική ζημιά καθώς εκδηλώθηκε σε αναγεννημένη έκταση που είχε καεί και στις πυρκαγιές του 2007, ενώ κάηκαν και περίπου 50 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων.

Όσον αφορά τη φημολογία περί «ύποπτης» πυρκαγιάς, που διευκολύνει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και λοιπών έργων που σχετίζονται με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, ο κ. Γιακουμής εξήγησε στην Πρωινή ότι η πυρκαγιά δεν σχετίζεται με τη διαδικασία αδειοδότητης εγκαταστάσεων ΑΠΕ.

«Δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο. Είτε είναι καμένη μια έκταση είτε δεν είναι, δεν παίζει ρόλο στη διαδικασία της αδειοδότησης και της εγκατάστασης μιας ανεμογεννήτριας ή ενός φωτοβολταϊκού πάρκου. Το ίδιο έλεγαν στο παρελθόν και για άλλες περιπτώσεις όπως π.χ. με τη Μίνθη. Δεν υπάρχει συσχέτιση. Το σημαντικό είναι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί όταν προβαίνουν σε γεωργικές εργασίες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά από αμέλεια», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος