FOLLOW US: facebook twitter

Στ. Γιαννακόπουλος: «Γι’ αυτό επέλεξα τον Ολυμπιακό – Είχα προτάσεις και από Παναθηναϊκό, ΑΕΚ»

Ημερομηνία: 31-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στο επίσημο podcast της Μπόλτον και αναφέρθηκε στην μεταγραφή του από τον Πανηλειακό στον Ολυμπιακό και στο προσωπικό του στοίχημα να αγωνιστεί στην Premier League, ενώ αποκάλυψε πως είχε προτάσεις από τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ προτού μετακομίσει στους Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο παλαίμαχος διεθνής άσος:

Για το πώς αποφάσισε από τον Πανηλειακό να πάει στον Ολυμπιακό: «Εκείνη την εποχή πρέπει να πω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα. Φυσικά, ήταν κορυφαίο όνομα στην Ελλάδα, αλλά η καλύτερη ομάδα ήταν ο Παναθηναϊκός, που έπαιζε κάθε χρόνο στο Champions League και είχε σπουδαία πορεία την προηγούμενη χρονιά, παίζοντας με τον Άγιαξ στα ημιτελικά και βρέθηκε ένα βήμα μακριά από τον τελικό. Όμως αποφάσισα να πάω στον Ολυμπιακό γιατί έβλεπα τις δυνατότητες που υπήρχαν, έβλεπα ότι η επένδυση του προέδρου ήταν τεράστια. Δεν αγόρασε μόνο εμένα, αλλά και τον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, που ήταν συμπαίκτης μου στον Πανηλειακό και αγόρασε και κάποιους άλλους καλούς παίκτες, που έκαναν τον Ολυμπιακό ένα πανίσχυρο κλαμπ», δήλωσε αρχικά,ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε ότι «Είχα προσφορά από τον Παναθηναϊκό και από την ΑΕΚ την ίδια στιγμή».

«Ήταν ένα τρελό καλοκαίρι για εμένα, γιατί δεν υπήρχαν κινητά, για να υπάρχει αυτού του είδους η επικοινωνία. Υπήρχε μόνο το σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι. Χτυπούσε σαν τη γραμμή του… πρωθυπουργού. Ήταν ένα πολύ γεμάτο καλοκαίρι για εμένα και έπρεπε να αποφασίσω ποια ήταν η καλύτερη επιλογή για την καριέρα μου. Και αποφάσισα να υπογράψω στον Ολυμπιακό».

Για το πόσο εύκολο ήταν να καθιερωθεί στην ομάδα του Πειραιά: «Δεν ήταν τόσο εύκολο. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ στην προπόνηση. Πρέπει να πείσεις τους πολύ απαιτητικούς φιλάθλους. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι πολύ βαριά στην Ελλάδα. Πιέζουν κάθε χρόνο για το πρωτάθλημα, το Champions League, το νταμπλ, όποτε ο Ολυμπιακός στοχεύει για κάθε τρόπαιο διαθέσιμο σε όλες τις διοργανώσεις. Οι προσδοκίες είναι πολύ υψηλές και δεν μπορείς να επαναπαυτείς. Πρέπει να είσαι σε εγρήγορση κάθε στιγμή, κάθε εβδομάδα, κάθε μέρα, στην διατροφή σου, στην προπόνηση, στον βραδινό σου ύπνο. Όλα πρέπει να είναι στο υψηλότερο επίπεδο για να πετύχεις», δήλωσε αρχικά, για να συμπληρώσει: «Πιστεύω ότι οι απαιτήσεις ήταν πολύ υψηλές και ακόμα είναι, αλλά ήταν βοηθητικό για εμένα ότι είχα επαγγελματική νοοτροπία στον τρόπο που για να φορέσω τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Για το παρθενικό ματς του Ολυμπιακού και του ίδιου στο Champions League, το 3-0 με την Πόρτο, ο Γιαννακόπουλος είπε: «Ήταν το πρώτο μας παιχνίδι στο Champions League. Ήταν μια φανταστική νύχτα για εμένα, Την επόμενη μέρα μου ήρθε email από την UEFA με συγχαρητήρια επειδή το γκολ μου ήταν μεταξύ των κορυφαίων 20 στην ιστορία της διοργάνωσης. Ήταν σπουδαίο επίτευγμα για εμένα και την ομάδα και για τον ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το τι έκανε τον Ολυμπιακό τόσο επιτυχημένο εκείνη την περίοδο, ο Έλληνας παλαίμαχος, σχολίασε: «Είχαμε πολύ καλό πρόεδρο που αγαπούσε την ομάδα, τον Σωκράτη Κόκκαλη, και προφανώς επένδυε πολλά στην ομάδα. Έφερε τον Τζιοβάνι ντε Ολιβέιρα από την Μπαρτσελόνα, έφερε τον Κριστιάν Καρεμπέ από την Μιντλεσμπρό και Ρεάλ Μαδρίτης. Στη συνέχεια, έφερε και τον Ριβάλντο από την Μπαρτσελόνα, επίσης, έφερε τον Σλάτκο Ζάχοβιτς, έφερε τον Ζε Ελίας της Εθνικής Βραζιλίας και της Ίντερ. Όλες αυτές οι μεταγραφές κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Είχαμε και ένα φανταστικό προπονητή εκείνη την περίοδο, οπότε ήταν ο τέλειος συνδυασμός, μαζί και με τους εκατομμύρια τρελούς φιλάθλους μας, που γέμιζαν το Ολυμπιακό Στάδιο, είτε για το πρωτάθλημα είτε για την Ευρώπη. Ήταν ο 12ος παίκτης μας. Αν κάνεις αυτόν τον συνδυασμό και βάλεις όλα αυτά τα στοιχεία μαζί, έχεις μια επιτυχημένη ομάδα».

Για τη μετακίνησή του στη Μπόλτον, δήλωσε τα εξής: «Ήταν μεγάλο δίλημμα για ‘μενα. Από τη μία, είχα μια φανταστική πρόταση ανανέωσης από τον Ολυμπιακό, από την άλλη είχα μια σπουδαία ευκαιρία να αγωνιστώ στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier league. Δεν το σκέφτηκα πολύ. Ήταν ξεκάθαρο ότι ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις στην Premier, το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου. Ήταν σαν προσωπικό στοίχημα για έμενα να δω αν μπορώ να πετύχω στην Αγγλία»

Όσο, για την αποχώρηση του από τον αγγλικό σύλλογο, ο παλαίμαχος άσος τόνισε χαρακτηριστικά: «Δεν ήθελα να φύγω από το κλαμπ, δεν ήταν η πρόθεσή μου να φύγω. Αν και δεν έπαιζα πολύ την τελευταία μου σεζόν, δεν με ένοιαζε. Ήμουν επαγγελματίας. Η συγκέντρωσή μου και η ρουτίνα μου ήταν εκεί μέχρι την τελευταία μέρα του συμβολαίου μου και όταν μου ζητήθηκε να παίξω, σκόραρα ένα από τα πιο καθοριστικά γκολ που κράτησε την ομάδα στην Premier League. Ακόμα και αυτό όμως δεν προσμετρήθηκε θετικά από τον προπονητή και δεν συνέχισα στο κλαμπ που αγάπησα. Δεν ήθελα να φύγω αλλά στο ποδόσφαιρο και στη ζωή, δεν έρχονται όλα όπως τα σχεδιάζεις. Η ζωή είναι δύσκολη όσο και το ποδόσφαιρο, οπότε πρέπει να δέχεσαι τη ζωή όπως έρχεται και να προσαρμόζεσαι στη νέα πραγματικότητα. Έπρεπε να προσαρμοστώ. Κατάλαβα ότι η παραμονή μου στο κλαμπ έφτασε στο τέλος της και έπρεπε να σκεφτώ την επόμενη μου κίνηση».

Πηγή: sdna.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος