FOLLOW US: facebook twitter

Στ. Αναστασίου: “Δεν είναι η ώρα της σιωπής, είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα”

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Της Στέλλας Αναστασίου, πρ. ΕΛΜΕ Ηλείας

Η ΕΛΜΕ Ηλείας χαιρετίζει τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) απεργιακή κινητοποίηση. Χαιρετίζει τις μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις που γίνονται πανελλαδικά από εργατικά σωματεία, μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους και άλλους μαζικούς φορείς που απαιτούν να μην υπάρχει καμία ανοχή καμία συγκάλυψη για το έγκλημα στα Τέμπη.

Δεν είναι η ώρα της σιωπής είναι η ώρα της φωνής και του αγώνα.

Είναι η ώρα να καταγγείλουμε όλους αυτούς που ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουμε καθημερινά εμείς οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές μας και οι οικογένειες τους. Την πολιτική που διαχρονικά υλοποιούν και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που όλα τα βάζουν στη ζυγαριά του κόστους-οφέλους και ζημιωμένοι βγαίνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης της υγείας, της παιδείας και όλων των κοινωνικών αγαθών.

Το ΠΑΜΕ και όπου βγει.. δοκιμάστηκε. Τώρα ήρθε η ώρα να το πάμε αλλιώς

Και είναι πραγματικά ντροπή αυτές τις στιγμές, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας Ηλείας ακολουθώντας τις εντολές του υπουργείου, να ζητά από τους εκπαιδευτικούς να καταχωρήσουν τις απουσίες των μαθητών στα υπό κατάληψη σχολεία που δεν μπήκαν να κάνουν τηλεκπαίδευση!!! Σε ποιους αλήθεια μαθητές αναφέρεται; Στους μαθητές που μαζί με τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς τους και τους άλλους εργαζόμενους βρίσκονται στους δρόμους; Βρίσκονται στους δρόμους για να εκφράσουν την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση τους; Για να εκφράσουν την οργή και την αγανάκτησή τους;

Ε, λοιπόν, εμείς οι εκπαιδευτικοί του απαντάμε ότι καμία απουσία δε θα βάλουμε στους μαθητές μας!!! Ίσα ίσα θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα δίπλα στους αγώνες, θα συνεχίσουμε τις πολύμορφες δράσεις μέσα και έξω από τις τάξεις!!!

Γιατί αυτοί μας βλέπουν σαν αριθμούς.

Γιατί αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές ενώ εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές:!!!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος