FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης: “Το παλιό νοσοκομείο μπορεί να αξιοποιηθεί για τη στέγαση Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων!”

Ημερομηνία: 07-02-2019 | Συντάκτης:

Το παλιό νοσοκομείο (η νέα πτέρυγα) ήταν ένα κτίριο που κάλυπτε τις ανάγκες νοσηλείας ενός ολόκληρου νομού ως και την τελευταία μέρα της λειτουργίας του. Μετά τη μεταφορά του, το κτίριο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να εγκατασταθεί εκεί το ΤΕΙ (και μαζί με την νέα πτέρυγα να διασωζόταν και το ιστορικό κτίριο του Μανωλοπούλειου). Αυτό δε συνέβη με αποτέλεσμα το ΤΕΙ να μην έχει μόνιμη έδρα, να στεγάζεται σε κτίριο που ανήκει στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και το πρώην νοσοκομείο να παραδοθεί στη φθορά καταλήγοντας στη μακρά λίστα με τα λεηλατημένα δημόσια κτίρια της πόλης (Ινστιτούτο σταφίδας, πολιτιστικό κέντρο Κούβελου κ.ά.).

Από πέρυσι στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας που έγινε στην Πάτρα υπήρξε δέσμευση του Πρωθυπουργού για τη δημιουργία δύο ανώτατων σχολών στην πόλη μας. Η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να κρατά το θέμα ψηλά, σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου αλλά και στην πράξη ώστε η πόλη να είναι έτοιμη να ανταποκριθεί στις στεγαστικές απαιτήσεις που θα προέκυπταν από την έλευση των νέων τμημάτων. Είναι γνωστό ότι το παλιό νοσοκομείο έχει τις προδιαγραφές για τη μετατροπή του  σε εκπαιδευτικό χώρο. Ο Δήμος πρέπει άμεσα να εξετάσει αυτή την προοπτική και να προχωρήσει στις απαραίτητες τεχνικές μελέτες εντάσσοντάς το σε κάποιο πρόγραμμα επισκευής δημοσίων κτιρίων.

Η πόλη μας έχει αρκετές ανοικτές πληγές, μαραζώνει οικονομικά και δεν έχει την πολυτέλεια για άλλες χαμένες ευκαιρίες. Έχει ανάγκη από υποδομές που θα της διασφαλίσουν ένα καλύτερο αύριο!

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, μέλος της κίνησης ενεργών πολιτών για το Κοινοτικό Συμβούλιο «Ο Πύργος είμαστε εμείς»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος