FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Πολίτης, Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: “Απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλους για το Νοσοκομείο Πύργου”

Ημερομηνία: 14-11-2022 | Συντάκτης:

  • Λύση στο παρά πέντε για την σημερινή εφημερία της Παθολογικής κλινικής

  • Αίτημα στην 6η ΥΠΕ για έγκριση προκήρυξης 31 θέσεων ιατρών και νέα πρόσκληση για ακόμα δυο ιδιώτες

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Λύση στο παρά πέντε, δόθηκε για ακόμα μια φορά στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου που εξαιτίας αναρρωτικών αδειών κινδύνευε να μείνει σήμερα εκτός εφημερίας, τα προβλήματα ωστόσο της υποστελέχωσης και των κινδύνων που αυτή δημιουργεί, παραμένουν. Το Νοσοκομείο Πύργου, εξακολουθεί να είναι ο “βαριά ασθενής” του συστήματος υγείας και η χορήγηση κινήτρων από το Υπουργείο Υγείας  σε νέους γιατρούς για να το επιλέξουν, παραμένει το ζητούμενο.

 Όπως τόνισε ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης μιλώντας στην Πρωινή “υπάρχουν γιατροί με φιλότιμο, έχουμε και άλλες παθολογικές ειδικότητες που το στηρίζουν και δεν υπήρχε περίπτωση να το αφήσουμε το νοσοκομείο έτσι” είπε, και παραδέχτηκε ότι πράγματι παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα λόγω αιφνίδιων αναρρωτικών αδειών ωστόσο σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τους γιατρούς καλύφθηκε η εφημερία. “Προσπαθούμε από το πρωί έως το βράδυ, διοίκηση και ιατρική υπηρεσία μαζί με την ΥΠΕ να βρίσκουμε λύσεις. Απαιτείται όμως συντονισμένη προσπάθεια απ’ όλους και όχι αποσπασματικές κινήσεις ώστε να διαχειριστούμε το δυνατόν καλύτερα τη δύσκολη συνθήκη που έχει διαμορφωθεί”.

Συντονισμένες ενέργειες και οχι μεμονωμένες

Όπως εξηγεί κ. Πολίτης, θα πρέπει να συντονιστεί μια μεγάλη σύσκεψη με τη συμμετοχή των επιστημονικών φορέων, του Ιατρικού Συλλόγου Ηλείας, των Δημάρχων, των Ηλείων βουλευτών όλων των κομμάτων, της Διοίκησης του ΓΝ και της 6ης ΥΠΕ ώστε με κοινή πρόταση να γίνει συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας και να ασκηθούν πιέσεις για την στελέχωση της Νοσηλευτικής Μονάδας. “Με ξεχωριστές επιστολές ή ρουκέτες μεμονωμένες προς το Υπουργείο Υγείας δε μπορεί να δοθεί λύση. Αν γίνει όμως συντονισμένα απ’ όλους και υπάρξει κοινή διεκδίκηση και καταλήξουμε κάπου, είτε για το άγονο – που έχει και θετικά και αρνητικά- είτε για την χορήγηση οικονομικών κινήτρων, είτε για οτιδήποτε αποφασιστεί, θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα”.

Ζητούνται ακόμα δυο ιδιώτες με μπλοκάκι

Με τα προβλήματα υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Πύργου να παραμένουν άλυτα και τις προκηρύξεις για προσλήψεις γιατρών να καταλήγουν διαρκώς άγονες ελλείψει κινήτρων, η Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη ιδιωτών ιατρών για ένα… δίμηνο (ενός Παθολόγου και ενός Γενικού Ιατρού) προχωρά τις επόμενες ημέρες στη δημοσίευση ακόμα μιας πρόσκλησης, αυτή τη φορά για έναν ιδιώτη Πνευμονολόγο και έναν Αναισθησιολόγο. Θεωρητικά, όπως έχει δείξει το πρόσφατο παρελθόν που δημοσιεύθηκαν αντίστοιχες προσκλήσεις, δύσκολα θα υπάρξει ενδιαφέρον παρά το γεγονός ότι η αμοιβή είναι δελεαστική…

Επείγον αίτημα για πρόσληψη 31 γιατρών

Την ίδια στιγμή, με επείγον αίτημα προς την 6η ΥΠΕ ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας ζητά την έγκριση προκήρυξης 31 κενών οργανικών θέσεων ιατρών κλάδου ΕΣΥ Επιμελητών Β’ για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου. Το αίτημα αφορά την έγκριση τριών (3) θέσεων Χειρουργικής ή Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας ή Νεφρολογίας για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά και τις δυο άγονες προκηρύξεις, εφτά (7) θέσεων Εσωτερικής Παθολογίας μετά τις άγονες προκηρύξεις, ενός (1) ΩΡΛ, δυο (2) Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας, μιας (1) Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής ή Γενικής Ιατρικής για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, δυο (2) Καρδιολογίας, μιας (1) Νεφρολογίας, δυο (2) Παιδιατρικής, τρείς (3) Ακτινοδιαγνωστικής, τεσσάρων (4) Χειρουργικής μετά την άγονη προκήρυξη και τις τρεις κενές θέσεις, μιας (1) Ουρολογίας, μιας (1) Ψυχιατρικής, δυο (2) Αναισθησιολογίας μετά την άγονη προκήρυξη και την κενή θέση, μιας (1) Νευρολογίας, μιας (1) Οφθαλμολογίας, μιας ( Ιατρικής Βιοπαθολογίας – Μικροβιολογικο), δυο (2) Νευροχειρουργικής, μιας (1) Αιματολογίας ή Ιατρικής Βιοπαθολογίας ή Παθολογίας για την Αιμοδοσία, μιας (1) Ρευματολογίας, μιας (1) Ενδοκρινολογίας και μιας (1) Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης για το ΚΕΦΙΑΠ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος