FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Πολίτης, Διοικητής Γ.Ν. Ηλείας: «Απαιτείται στήριξη από όλο το σύστημα υγείας εν συνόλω»

Ημερομηνία: 22-11-2022 | Συντάκτης:

  • Μηδενικό το ενδιαφέρον για ιδιώτες Παθολόγους με μπλοκάκι- Θετική έκβαση για εφημερίες από ιδιώτη Αναισθησιολόγο- Πρόσκληση και για Παθολόγο μόνο για εφημερίες

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου και όσες προσπάθειες έχουν γίνει για την προσωρινή στήριξη της με ιδιώτες Παθολόγους πέφτει στο κενό. Οι δυο προσκλήσεις που έχουν ήδη δημοσιευθεί για παθολόγους με μπλοκάκι δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα και μόνον ένας ιδιώτης Αναισθησιολόγος- σε αντίστοιχη πρόσκληση- δέχτηκε να στηρίξει με εφημερίες το Νοσοκομείο.

Χθες ακόμα μια πρόσκληση δημοσιεύτηκε, ξανά για ιδιώτη Παθολόγο, αυτή τη φορά όμως μόνο για την πραγματοποίηση εφημεριών όπως τόνισε ο Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης υπενθυμίζοντας ότι ταυτόχρονα παραμένει ανοιχτή η πρόσκληση και για Γενικό Ιατρό. «Δεν μπορώ να πω ότι είμαι και πολύ αισιόδοξος για το αποτέλεσμα ωστόσο επιβάλλεται να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των σοβαρών ελλείψεων που αντιμετωπίζει η κλινική. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει μια έλλειψη ενδιαφέροντος από τους γιατρούς να στελεχώσουν τα Νοσοκομεία της επαρχίας, όλοι επιλέγουν τα κεντρικά και αυτό διότι στην περιφέρεια όπως και να το κάνεις η πίεση είναι μεγάλη και οι βάρδιες μεγαλύτερες… Το Υπουργείο Υγείας και η 6η ΥΠΕ κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να παραμείνει σε λειτουργία το Νοσοκομείο που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει εξυπηρετεί σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους Ηλείους ασθενείς. Η Παθολογική, εξακολουθεί να δουλεύει με τον Διευθυντή της και τους εφημερεύοντες από την Πάτρα και όλοι μαζί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ζήλο στηρίζοντας τους νοσηλευόμενους. Θα πρέπει όμως όλοι μαζί να δούμε, όλο το σύστημα υγείας εν συνόλω πως θα μπορέσουμε να στηρίξουμε το Νοσοκομείο Πύργου, να σταματήσουμε να προβάλουμε μόνο τα αρνητικά πέφτοντας διαρκώς σε φαυλότητα».

Σχολιάζοντας μάλιστα την επιστολή της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας διερωτήθηκε αν όντως θέλουν την αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής του Πύργου. «Αν γίνει κάτι τέτοιο, το Ρίο και ο Άγιος Ανδρέας στην Πάτρα θα φορτωθούν 150 περιστατικά την ημέρα από την Ηλεία που σήμερα τα διαχειριζόμαστε. Αυτό θέλουν; Γιατί μετά θα διαμαρτύρονται και για αυτό…» κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος