FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Λαμπρινός: Η κυβέρνηση ψήφισε Τροπολογία δίχτυ προστασίας για τον εαυτό της

Ημερομηνία: 27-04-2021 | Συντάκτης:
Γράφει ο Σπύρος Λαμπρινός

Βρισκόμαστε στην έξαρση των συνεπειών της πανδημίας ,οι θάνατοι πλησιάζουν τις 10.000 οι οικογενειακές οικονομίες καταρρέουν ,το ίδιο και το ΕΣΥ, και  μετά τη  μεγαλύτερη καραντίνα  στην Ευρώπη μας είπαν, ότι κόντρα στην παράδοση το Πάσχα ΔΕΝ θα είμαστε με τους  δικούς μας, όπως και τα Χριστούγεννα.

Είναι καθαρό ότι έχουν γίνει ΛΑΘΗ ,υπάρχουν παραλείψεις, έγιναν άστοχες ενέργειες, πολλές αποφάσεις επιλέχθηκαν γιατί ευνοούσαν συγκεκριμένες ομάδες πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα, συγκεκριμένες προτάσεις [ ενίσχυση του ΕΣΥ και της  ΠΦΥ επιταξη ιδιωτικών κλινικών ]  δεν υιοθετήθηκαν γιατί αντιβαίνουν στο ιδεολογικό  σκεπτικό της κυβέρνησης, και έτσι  ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ να αναχαιτίσουμε την πορεία της πανδημίας και να μειώσουμε τις συνέπειες της   Ασφαλώς και  λάθη έχουν γίνει από την κυβέρνηση και η ευθύνη την βαραίνει.

Η ίδια η κυβέρνηση σ’ αυτή την κατηγορία της αντιπολίτευσης μεχριχθές πεισματικά αρνιόταν τις ευθύνες της και σε όλους τους τόνους με την βοήθεια και των ΜΜΕ μας έλεγε ότι όλα γίνονται καλά.  Η ίδια όμως με πράξεις ΑΝΑΙΡΕΣΕ τους ισχυρισμούς της και ουσιαστικά αποδεχθηκε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης. ΠΩΣ?  Μόνη της πέρασε στη Βουλή τροπολογία που απο τώρα  απαλλάσσει τα μέλη των επιτροπών από τις ευθύνες τους γιά αποφάσεις τους κατά την διάρκεια της πανδημίας  ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ και ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ   λέει η τροπολογία.  Η κυβέρνηση ισχυρίζεται  ότι αυτό έγινε γιά την προστασία των εμπειρογνωμόνων ΑΛΛΆ  κατά την γνώμη μου   πάλι ΨΕΥΔΕΤΑΙ      ΚΑΙ τούτο γιατί  η επιστημονική γνώμη δεν διώκεται και δεν χρειάζεται τροπολογία                                                                                                 Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων είναι γνωμοδοτική. Άρα χωρίς ευθύνες ποινικές.

Η Εθνική Επιτροπή προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον     covid-19   , όμως  είναι ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ, και σ’ αυτή συμμετέχουν  γραμματεις υπουργείων, διορισμένοι πρόεδροι ΕΟΔΥ, ΕΟΦ    δηλαδή  κυβερνητικά ΣΤΕΛΈΧΗ, δηλαδή ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ  και μάλλον αυτους αφορά και θέλει να προστατεύσει η τροπολογία , η οποία αισχρότατα καταργεί την λογοδοσία στο δημόσιο.

Το πλέον αποδεικτικό στοιχείο της παραπληροφόρησης είναι  το  ψηφισθεν στην τροπολογία, τα μέλη των επιτροπών ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ, δηλαδή δεν δίνουν πληροφορίες για γνώμες, αντιρρήσεις, αποφάσεις κατά την διαρκεια των συνεδριάσεων, σε άλλες αρχές. ΑΡΑ εδώ η κυβέρνηση ψήφισε ενα δίχτυ προστασίας γιά τον ΕΑΥΤΟΝ της. προσπαθώντας να εξασφαλίσει το ακαταδίωκτο.

Τέλος εάν η κυβέρνηση ήθελε να προστατεύσει κάποιους από  τυχόν  άδικες  διώξεις έπρεπε να το κάνει γιά τους γιατρούς οι οποίοι κινδυνεύουν να πληρώσουν τα λάθη και τις ιδεοληψίες της κυβέρνησης, από τις ελλείψεις σε ΜΕΘ, κρεββάτια,και κυρίως απο εξάντληση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος