FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Λαμπρινός: «Αυτή καθαυτή η επιστράτευση γιατρών αποτελεί ντροπή για το ιατρικό σώμα και ΗΘΙΚΟ τραύμα για το κύρος τους»

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία
Του Σπύρου Λαμπρινού

Μετά την απροθυμία των ιδιωτών ιατρών να συνδράμουν το ΕΣΥ η κυβέρνηση προχώρησε στην επιστράτευση 206 ιατρών συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ, δηλαδή γιατρών που εξυπηρετούσαν ΔΩΡΕΑΝ περίπου 400.000 ασφαλισμένους, οδηγώντας τους ασφαλισμένους στην επί πληρωμή εξυπηρέτηση!

Αυτή καθαυτή η επιστράτευση σαφώς αποτελεί ντροπή για το ιατρικό σώμα και ΗΘΙΚΟ  τραύμα για το κύρος των γιατρών και μιά και ανήκω στον ιατρικό κόσμο θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη.

Το γεγονός κατά την γνώμη μου  σηματοδοτεί πολλά πράγματα και πρώτα από όλα το επίπεδο συνοχής και αλληλοβοήθειας της κοινωνίας. Το δεύτερο τις ικανότητες , το κύρος και το  πρόγραμμα αυτών που μας κυβερνούν. Επί ένα και χρόνο οι νοσοκομειακοί γιατροί και σύσσωμη η αντιπολίτευση φωνάζουν για επάνδρωση του ΕΣΥ και η κυβέρνηση ανταπαντά ότι  ΟΛΑ έχουν καλώς και ότι έχει προσλάβει χιλιάδες, και τώρα κάνει επιστράτευση για 200[ Είναι αυτή η τάση του Μητσοτάκη να λύνει τα πάντα  παιδεία, τάξη,  νομοθεσία, υγεία με καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης αστυνόμευση επιτάξεις και επιστράτευση]    απελευθερώνοντας όπως τώρα πελατεία ΠΡΟΣ τον ιδιωτικό τομέα.

Για μήνες οι δημοσκοπήσεις και τα ΜΜΕ μας έχουν φλομώσει γιά την δημοφιλία και το κύρος του πρωθυπουργού. Ηπαράταξη των γιατρών της Νέας Δημοκρατίας είναι κυρίαρχη στους ιατρικούς συλλόγους και στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ΚΑΙ όμως από αυτές τις δεκάδες χιλιάδες γιατρών  ψηφοφόρων του αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής με το μεγάλο  κυρος ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ να πείσει ούτε 200 για να τον βοηθήσουν να εφαρμόσει το  πρόγραμμα  του  και προχώρησε σε επιστράτευση.  Οποίος ΞΕΠΕΣΜΟΣ! Νομίζω ότι η άρνηση των γιατρών ίσως να σηματοδοτεί και το τέλος και μίας άλλης κατάστασης. Ο πρωθυπουργός είναι αλλεργικός στο κοινωνικό κράτος. Τις υποχρεώσεις του προσπαθεί να τις αναπληρώσει με φιλανθρωπίες και μέχρι τώρα τα κατάφερνε  [ κρεβάτια ΜΕΘ , αναπνευστήρες, μάσκες κτλ καλύφθηκαν απο δωρεές] το ίδιο προσπάθησε να κάνει και με το ιατρικό προσωπικό αλλά το χαστούκι εδώ ήταν απο τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος