FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Αντωνόπουλος: «Πιστεύαμε στη νίκη»

Ημερομηνία: 20-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο τεχνικός των «μπλε» του Τραγανού μιλά για το σπουδαίο τρίποντο στο ηλειακό ντέρμπι

 

Η Νίκη Τραγανού πέτυχε σπουδαία νίκη στο ηλειακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΒ και μπήκε δυνατά στο κόλπο της παραμονής, δείχνοντας πως θα παλέψει μέχρι τέλους για να παραμείνει στη Γ΄ Εθνική. Ο τεχνικός Σπύρος Αντωνόπουλος, μίλησε στην «Πρωινή» για το νικηφόρο ντέρμπι, τονίζοντας πως η ομάδα του σταδιακά αποκτά τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν στη νίκη:  «Ήταν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις , αρκετή ένταση και πάθος και ελάχιστα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Ξέραμε ότι είχαμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα πρωτοβουλίας και με καλούς ποδοσφαιριστές με τη μπάλα στα πόδια. Δεν αλλάξαμε κάτι στο πλάνο μας, αυτό είναι στα τελευταία  ματς και με αυτό λειτουργήσαμε και την Κυριακή. Καταφέραμε να κρατήσουμε μακριά από το αμυντικό τρίτο τον αντίπαλο μας και να βγούμε γρήγορα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παιχνίδι 11 εναντίον 11 δεχτήκαμε μόλις μια φάση και αυτή από ξεκάθαρο ατομικό μας λάθος. Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς με πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες για εμάς. Κάναμε  δύο αναγκαστικές αλλαγές και παράλληλα βρεθήκαμε στο τέλος να αγωνιστούμε με εννιά  παίκτες αλλά και με οχτώ από τη  στιγμή του τραυματισμού του Βατσή. Αντέξαμε στις συνθήκες αυτές, βγάζοντας ακόμη περισσότερη συγκέντρωση και δυναμική, δείχνοντας πως σταδιακά αποκτούμε τα στοιχεία εκείνα που οδηγούν στη νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα που απεικονίζει ολοκληρωτικά την προσπάθεια των παιδιών  και αυτό δεν είναι υπερβολή ούτε τυπική έκφραση.  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Κάνουν καθημερινό αγώνα και όπως έχω πει πάλι, αυτό είναι το σημαντικότερο που αξιολογώ. Είμαστε μια ομάδα που στην ουσία άρχισε να λειτουργεί με όλο της το ρόστερ πριν τέσσερις εβδομάδες και πρέπει να δουλεύουμε καθημερινά ώστε να γίνουμε ανταγωνιστικοί».

«Έχουμε πλάνο για τη νίκη»

Ρωτήσαμε τον Σπύρο Αντωνόπουλο αν ήταν μια νίκη που πίστευαν στην ομάδα ή στο βάθος του μυαλού τους ήταν πρωτίστως ο βαθμός της ισοπαλίας και μας είπε: «Νομίζω ότι η εικόνα μας σε επίπεδο ψυχικής προσέγγισης του παιχνιδιού αναδεικνύει αν πιστεύαμε στη νίκη ή όχι.  Όταν παίζεις με τον δεύτερο της βαθμολογίας και ξέρεις ότι είναι μια καλή ομάδα με καλό προπονητή και εμπειρία στην κατηγορία οφείλεις να είσαι ρεαλιστής. Σαν ομάδα έχουμε ένα αγωνιστικό πλάνο που σκοπό έχει τη νίκη. Θέλαμε να κρατήσουμε τον αντίπαλο μακριά από την εστία μας και ξέραμε ότι έχουμε τρόπους να σκοράρουμε».

«Όσο κερδίζεις… ελπίζεις»

Στην ερώτησή μας αν η ομάδα έχει αυξήσει τις πιθανότητες παραμονής και σε ποιο βαθμό και πού θεωρεί ότι θα κριθεί η παραμονή, απάντησε: «Δεν έχει αλλάξει κάτι στην προσπάθεια παραμονής, όμως είναι σημαντικοί αυτοί οι τρεις  βαθμοί και όσο κερδίζεις παραμένεις σημαντικός υποψήφιος για παραμονή. Θεωρώ πως η παραμονή θα κριθεί σε δυο βασικά στοιχεία:  το πρώτο αφορά τις προσθαφαιρέσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπου εκεί υπάρχει η δυνατότητα να  αλλάξουν οι ομάδες τη δυναμική τους και το δεύτερο είναι η σταθερότητα όχι μόνο η αγωνιστική αλλά και αυτή της λειτουργίας κάθε ομάδας».

Για τη διαιτησία, ο Σπύρος Αντωνόπουλος δεν θέλησε να αναφερθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ασχολούμαι σπάνια με τους διαιτητές  γιατί πολύ απλά δεν οδηγεί πουθενά».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος