FOLLOW US: facebook twitter

Σπύρος Σιδηροκαστρίτης: Για τις περιμετρικές οδούς της πόλης

Ημερομηνία: 08-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Έπειτα από αρκετά χρόνια ανοίγει το ζήτημα της διάνοιξης των περιμετρικών οδών της πόλης. Χαρακτηριστικό της χρόνιας εγκατάλειψης είναι  πως αρκετοί δρόμοι στους οποίους είτε υπάρχει τεχνική μελέτη είτε  η συγκατάθεση από τους ιδιόκτητες των οικοπέδων για τη διάνοιξή τους – σε πολλές περιπτώσεις έχουν ολοκληρωθεί από χρόνια και οι απαλλοτριώσεις που προβλέπονται- παρ’ όλα αυτά  δεν έχουν ολοκληρωθεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δρόμος που περνά πίσω από το 4ο Γυμνάσιο στην Κεραία  ο οποίος μπορεί να συνδέσει την εθνική Πύργου-Κυπαρισσίας με την οδό Αγ. Μαρίνης και  την Καταραχίου.  Αντίστοιχα η περιμετρική οδός που θα ένωνε την Πύργου-Κυπαρισσίας με τη Λαμπετίου (όπως προβλέπεται από το υπάρχον Σχέδιο Πόλεως) και θα διευκόλυνε την πρόσβαση στο 5ο Δημοτικό Σχολείο έχει διανοιχθεί ως την οδό Σαρανταπόρου στον Κούβελο, όμως  ποτέ δεν προχώρησε. Η διάνοιξη των περιμετρικών οδών της πόλης είναι πολύ σημαντική αφού “ξεμπλοκάρει” ολόκληρες περιοχές, διευκολύνει την κυκλοφορία των οχημάτων, αποφορτίζει την κίνηση στο κέντρο της πόλης, μειώνει τους χρόνους μετακίνησης και διευκολύνει την πρόσβαση σε σχολεία και επιχειρήσεις.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Είναι λοιπόν αναγκαίο να αρθούν οι αγκυλώσεις που κρατούν την πόλη πίσω και να ολοκληρωθεί η χάραξη και η διάνοιξη των δρόμων ώστε η συνδεσιμότητα των οδών να μην έχει ασυνέχειες. Είναι χαρακτηριστικό ότι η περιμετρική του Κούβελου ενώνεται με την οδό Λαμπετίου αλλά δεν συνεχίζει ως την Αγ. Γεωργίου, όπως προβλεπόταν. Με κατάλληλες τροποποιήσεις της υπάρχουσας κατάστασης μπορεί να λειτουργήσει  ως περιμετρική.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, δέντρο, σύννεφο και υπαίθριες δραστηριότητες

Είμαστε σίγουροι ότι αν υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα κινήσεων, οι χρηματοδοτήσεις θα βρεθούν και οι όποιες δεύτερες σκέψεις θα αρθούν αρκεί να δείξει η δημοτική αρχή ότι εργάζεται σε αυτή την κατεύθυνση. Για να είναι ολοκληρωμένο ένα βιώσιμο κυκλοφοριακό σχέδιο για την πόλη πρέπει ασφαλώς να λυθεί το ζήτημα της σύνδεσης της  Πύργου-Κυπαρισσίας με την Πατρών –Πύργου. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να γίνουν εργασίες ολοκληρωμένης επισκευής του υφιστάμενου δρόμου [για να δέχεται βαριά  οχήματα] που ενώνει τις δύο οδούς στις βαρβασαινέικες παράγκες . Έτσι  θα αποφορτιστεί η πόλη από ένα κυκλοφοριακό φορτίο που δεν της αναλογεί.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να ξεμπλοκάρουν τα όποια γραφειοκρατικά ζητήματα  και να ολοκληρωθούν έργα υποδομής που θα μπορούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας.

Σιδηροκαστρίτης Σπύρος

Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Κοινότητας Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος