FOLLOW US: facebook twitter

Σπουδαία διάκριση για τους «άξιους κληρονόμους» του Επιταλίου

Ημερομηνία: 13-12-2022 | Συντάκτης:
Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά:
– στην πάνω σειρά: Γιάννα Τζάννε, Ρόη Βελισσάρη, Ράνια Τζαβάρα, Βασιλική Μανιάτη και Ελένη Μπίστολα.
– στην κάτω σειρά: Εύη Τζάννε, Κική Ξύδη, Μαρία Κόττα. 

Υποψήφιος για βράβευση ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επι της Αλός» στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Οι δράσεις και τα επιτεύγματα του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Επιταλίου «Επι της Αλός», που μέσα σε λίγα χρόνια έχει καταφέρει με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει, να κάνει γνωστό το μικρό χωριό του Δήμου Πύργου, σε όλη την Ηλεία, ξεπέρασαν τα σύνορα του Νομού καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρόσωπα και τις ομάδες προσώπων που προτείνονται για βράβευση στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο δημοσιογραφικός οργανισμός της «Πελοπόννησος» στην Πάτρα.

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση θεσμό για ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος», θα βραβεύσει σημαντικά πρόσωπα ή ομάδες προσώπων από τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας που διακρίθηκαν στους τομείς της Κοινωνίας, του Αθλητισμού, της Εκπαίδευση- Έρευνας- Καινοτομίας και του Πολιτισμού. Αναγνωρίζει δηλαδή, πρόσωπα και πράξεις που αξίζουν την αναγνώριση και το χειροκρότημα μας. Πράξεις φωτεινές που σκόρπισαν στην κοινωνία ελπίδα και αισιοδοξία, πρόσωπα που αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για το έργο, τα επιτεύγματα και τις προσπάθειες τους, προσπάθειες που έγιναν με κόπο, αφοσίωση, επιμονή και πίστη μέχρι να γίνει το όραμα πράξη, πρωτοβουλίες συνανθρώπων μας που δίνουν αξίες στην καθημερινότητα μας και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου, βρέθηκε λοιπόν στη λίστα των ομάδων που διακρίνονται στον Πολιτισμό και τις Τέχνες, μετά από πρόταση συμπολιτών μας που στόχο έχει την ανάδειξη των προσώπων εκείνων που μετά από επίμονες και κοπιαστικές προσπάθειες κατάφεραν να ψηφιοποιήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και κληρονομιά και μάλιστα να επιχορηγηθούν από το υπουργείο Πολιτισμού για να το υλοποιήσουν.

Ενδεικτικό είναι το εισαγωγικό σημείωμα, στη σελίδα «Πρόσωπα της Χρονιάς»  (prosopaxronias.gr) που συνοδεύει την προτεινόμενη ομάδα για όλους όσους θέλουν να ψηφίσουν:

«Οι άξιοι κληρονόμοι»

Αρκεί μια σπίθα για να αλλάξει τον κόσμο! Αυτήν ακριβώς τη σπίθα άναψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Επιταλίου «Επί της Αλός». Πρόκειται για μια ομάδα φωτεινών μυαλών, η οποία δεν αρκέστηκε σε χορούς και πανηγύρια και τη διοργάνωση εκδρομών. Τα μέλη του Συλλόγου κατάφεραν να κάνουν πράξη την ιδέα τους να ψηφιοποιήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και κληρονομιά.

Η ιδέα τους μάλιστα ήταν τόσο συγκροτημένη και ολοκληρωμένη που επιχορηγήθηκαν και από το υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να την κάνουν πράξη. Η ψηφιοποίηση έγινε μέσα στο 2022 και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Ιστορία, πολιτισμός και πάμπολλες αναμνήσεις συνθέτουν το όλο εγχείρημα.

Παράλληλα διοργανώνουν δράσεις υψηλού πολιτιστικού περιεχομένου με εκθέσεις ζωγραφικής και μουσικές βραδιές στον πολυχώρο πολιτισμού που δημιούργησαν στην έδρα τους. Πεποίθησή τους είναι ότι οι δράσεις υψηλού πολιτιστικού περιεχομένου δεν είναι προνόμιο των μεγάλων αστικών κέντρων».

(Ψηφίστε και εσείς στη διεύθυνση https://www.prosopaxronias.gr, στην κατηγορία Πολιτισμός/Τέχνες).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαήμερο της νέας χρονιάς στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών με μια λαμπρή τελετή βράβευσης όπου θα περιλαμβάνει εκτός από τις παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων, καλλιτεχνικό μέρος και πολλή συγκίνηση.

Και η «χρυσή» ομάδα του ΕΕΕΕΚ Πύργου στα «Πρόσωπα της Χρονιάς»

Στη φωτογραφία απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά:
– στην πάνω σειρά οι: Ζαχαρόπουλος Νικόλαος, Κουτουκός Δημήτρης, Ηλιάδου Χριστίνα.
– στην κάτω σειρά οι: Γερασιμοπούλου Μαρία – Ελένη, Αττίκος Γιδογιάννης Παναγιώτης.

Ακόμα όμως μια σημαντική υποψηφιότητα προς βράβευση περιλαμβάνεται στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» της εφημερίδας «Πελόπόννησος». Η «χρυσή» ομάδα των μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πύργου που κατέκτησαν πολλά μετάλλια στους Special Olympics Hellas.

Το σχολείο συμμετέχει στην κατηγορία Αθλητισμός, Ομάδα/Συνεργασία και το σημείωμα που συνοδεύει την πρόταση, αναφέρει:

Ψυχές από μέταλλο

Πρωταθλητές της ζωής! Νικητές της ελπίδας! Τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Πύργου κατέκτησαν πολλά μετάλλια στη διοργάνωση των Special Olympics Hellas που φιλοξενήθηκαν στο Λουτράκι.

Οι μαθητές-αθλητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου έκαναν για μια ακόμη φορά υπερήφανους τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά και τους υπευθύνους του Εργαστηρίου, ανεβαίνοντας στο βάθρο μετά από πολύ ωραίους αγώνες. Θερμό χειροκρότημα, λοιπόν, για τον «χρυσό» στο στίβο Παναγιώτη Αττίκο, για τον «ασημένιο» στον στίβο Νίκο Ασβεστά, για τη «χάλκινη» στην επιτραπέζια αντισφαίριση Μαρία-Έλλη Γερασιμοπούλου, αλλά και για την  4η στην επιτραπέζια αντισφαίριση Αθανασία Μαραθιά, τον 4ο Στέφανο Σιγούρο και την 5η στον στίβο Μάνθα Ντίνου.

Οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Πύργου βίωσαν το αγαθό της επιβράβευσης μέσα από τη συμμετοχή τους στους αγώνες, καλλιεργώντας με αυτόν τον τρόπο, την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

(Ψηφίστε και εσείς https://www.prosopaxronias.gr στην κατηγορία Αθλητισμός).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος