
Παραθέτει άρθρο του νόμου και υπενθυμίζει πως η μη τήρηση των νόμων και ιδιαίτερα από δημοσίους υπαλλήλους θεωρείται παράβαση καθήκοντος
O πρόεδρος του Σ.Δ.Π.Η. και μέλος του Δ.Σ. της Ε.Δ.-Ο.Δ.Π.Ε., Σπύρος Βασιλείου, προέβη σε δήλωση σχετικά με την εγγραφή των διαιτητών στον Σ.Δ.Π.Η. παραθέτοντας και άρθρο του νόμου 2725/99 που το προβλέπει. Ο Σπύρος Βασιλείου αναφέρει πως η μη τήρηση των νόμων και ιδιαίτερα από τους δημοσίους υπαλλήλους θεωρείται παράβαση καθήκοντος και ξεκαθαρίζει πως δεν είναι σκοπός του Σ.Δ.Π.Η. η επίλυση του ζητήματος μέσω της δικαστικής οδού, αλλά αν χρειαστεί θα την ζητήσει!
Η δήλωση του Σπύρου Βασιλείου:
«Πριν λίγες ημέρες στην εκδήλωση του ΣΔΠΗ έκανα μία δήλωση: «ότι αν ΔΕΝ εγγραφούν οι διαιτητές στο σύνδεσμο, η Ηλεία ΔΕΝ θα έχει διαιτητές». Η δήλωσή μου αυτή έγινε σε εποχή που τα πρωταθλήματα έλαβαν τέλος και υπάρχει ο (νεκρός) χρόνος για την τακτοποίηση του σοβαρού αυτού θέματος όπως ορίζεται στον αθλητικό νόμο 2725/99. Ο οποίος είναι ξεκάθαρος και μπορεί ο καθένας να διαβάσει τι ακριβώς λέει.
Άρθρο 43: παρ. 1. Στην περιοχή ευθύνης κάθε αθλητικής ένωσης, επιτρέπεται να συσταθεί ένας και μόνον Σύνδεσμος Διαιτητών. Μέλη των Συνδέσμων διαιτητών είναι αποκλειστικά και μόνον διαιτητές με δίπλωμα διαιτητή, μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής ευθύνης του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος είναι σωματείο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 78 επομ. του Αστικού Κώδικα. ….
4. Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τηρείται Μητρώο, ειδικά αναγνωρισμένων Συνδέσμων Διαιτητών.
5. Οι Σύνδεσμοι Διαιτητών έχουν ως έργο α) Υποβολή πινάκων διαιτητών εν ενεργεία και μη για τους αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, β) σχολή ονομασίας νέων διαιτητών και τη διενέργεια προαγωγικών εξετάσεων των διαιτητών των τοπικών κατηγοριών και γ) την επιμόρφωση αυτών, με την εποπτεία της οικείας ομοσπονδίας διαιτητών
Άρα ακόμη και για τους δύσπιστους η μη τήρηση των νόμων και ιδιαίτερα από τους Δημόσιους Υπαλλήλους, θεωρείται Παράβαση καθήκοντος: Η μη τήρηση των νόμων από τους αρμόδιους φορείς θεωρείται παράβαση καθήκοντος και μπορεί να επιφέρει κυρώσεις. Παρόλα αυτά, κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το καταστατικό ή ο κανονισμός κλπ είναι υπεράνω του νόμου!
Για παράδειγμα: σαν να λέμε ότι το καταστατικό του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού συλλόγου Λευκοχωρίου, ο Πηνειός, είναι πάνω από το νόμο. Και αναφέρω το χωριό μου, για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Βέβαια, το βασικότερο είναι ότι ο κανονισμός πρέπει να σταλεί στην Γ.Γ. Αθλητισμού, για διορθώσεις και έγκριση για να έχει εσωτερική υπόσταση! Κάτι τέτοιο ΔΕΝ έχει γίνει, με ότι αυτό συνεπάγεται από νομικής πλευράς!
Ζούμε σε μια εποχή που όλοι μας έχουμε πρόσβαση στη σωστή ενημέρωση και δεν χρειάζεται να γινόμαστε φερέφωνα κανενός.
Η πρόθεσή μας είναι η τάξη και λειτουργία της Ηλειακής Διαιτησίας, όπως γίνεται στην πλειοψηφία των νομών της χώρας και οι διαιτητές είναι εγγεγραμμένοι στους κατά τόπους συνδέσμους. Όπως στην ΕΠΣ Αθηνών πρόεδρος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Δημητρίου, στην ΕΠΣ Πέλλας είναι ο ταμίας της ΕΠΟ κ. Αντωνίου, αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη είναι ο κ. Δημητριάδης εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην Ολυμπιακή Επιτροπή και φυσικά ο Αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Ν. Τζώρτζογλου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Εδώ πού είναι ο κανονισμός της ΕΠΟ;
ΥΓ.: Δεν είναι σκοπός η δικαστική οδός για την επίλυση των “διαφορών” αλλά αν χρειαστεί θα την ζητήσουμε! Υπάρχει χρόνος. Λίγος μεν αλλά υπάρχει για να πρυτανεύσει η λογική. “O έχων ώτα ακούειν ακουέτω”».