FOLLOW US: facebook twitter

Σπ. Μπλάθρας: «Με πείραξε η περσινή πορεία, στόχος της Θύελλας να μείνει ψηλά»

Ημερομηνία: 19-05-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Αντιπρόεδρος της Θύελλας μιλά για την 3η θέση στην Α1 και το πλάνο της νέας σεζόν

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com

Η Θύελλα ήταν η έκπληξη της φετινής Α1 Κατηγορίας. Η 3η θέση στην τελική κατάταξη την στιγμή που τα προηγούμενα χρόνια ήταν… μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, της δίνει δικαιωματικά τον τίτλο «αποκάλυψη του πρωταθλήματος». Η Διοίκηση της Θύελλας έκανε την υπέρβαση φέτος, ώστε η ομάδα να αφήσει πίσω της τις αγχώδεις πορείες των προηγούμενων χρόνων, που είχαν στόχο απλά την παραμονή στην κατηγορία, και να κοιτάξει ψηλά.

Ο Αντιπρόεδρος της Θύελλας, ο Σπύρος Μπλάθρας, που είναι 9 σερί χρόνια (από το 2014) στα υψηλά κλιμάκια της διοικητικής πυραμίδας του συλλόγου (ήταν όμως και παλιότερα για μια πενταετία), δεν άντεχε άλλο αυτή την κατάσταση, την ομάδα, δηλαδή, να βολοδέρνει στις τελευταίες θέσεις και να αγκομαχά να παραμείνει στην κατηγορία. Αυτό τονίζει σε δηλώσεις του σήμερα στην «Πρωινή» αναφορικά με το κίνητρο που οδήγησε σε αυτή την φετινή εντυπωσιακή-αν μη τι άλλο- πορεία.

«Με πείραξε η περσινή πορεία»

«Τελειώνοντας την περσινή χρονιά βρεθήκαμε στην δύσκολη θέση η ομάδα να κινδυνεύσει άμεσα να υποβιβαστεί. Αναγκαστήκαμε να βοηθηθούμε για να αποφύγουμε τα πλέι-άουτ, αυτό είναι γνωστό. Ήταν κάτι που εμένα προσωπικά με πείραξε πολύ. Δεν άντεχε ο εγωισμός μου να ασχολούμαι με την ομάδα και στο τέλος να τρέχουμε να μαζέψουμε τα… ασυμμάζευτα. Αυτό ήταν ένα πολύ σημαντικό κίνητρο για να κάνουμε κάτι καλό την φετινή χρονιά. Όμως, τα προηγούμενα χρόνια δεν έβρισκα τους κατάλληλους ανθρώπους να καταλάβουν τι θέλουμε ως Διοίκηση, να μας βοηθήσουν και να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλό, διότι μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Κάπου εκεί γνώρισα τον Νίκο Αλεξανδρόπουλο και συνέπεσαν οι ιδέες μας. Ήθελε κι αυτός να φτιαχτεί μια ομάδα καλή στον Πύργο, να πηγαίνουμε στο γήπεδο και να περνάμε ωραία. Αναπτύχθηκε μια χημεία μεταξύ μας και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στο εγχείρημα. Τα πράγματα ήταν δύσκολα, δεν μπορούσες εύκολα να πείσεις ποδοσφαιριστές αξίας για την κατηγορία να έρθουν σε μια ομάδα που σώθηκε στο παρά πέντε. Σιγά σιγά, με επιχειρήματα, καταφέραμε να τους πείσουμε και να σχηματίσουμε αυτή την ομάδα που κατέβηκε στο πρωτάθλημα», δήλωσε αρχικά για το κίνητρο που υπήρχε πριν την έναρξη της σεζόν.

«Πιστεύαμε σε μια θέση στην 4άδα»

Για το πρωτάθλημα και την 3η θέση ο Σπύρος Μπλάθρας είπε: «Ήταν ένα πρωτάθλημα περίεργο, αρχίσαμε νωρίς προετοιμασία, άργησε να ξεκινήσει, κάπου χαλαρώσαμε, αλλά στο τέλος οι στόχοι μας επετεύχθησαν 100%. Ξέραμε πως είχαμε μπροστά μας δύο πολύ καλές ομάδες, όπως η Βάρδα και ο Αστέρας, ειδικά η Βάρδα ήταν ομάδα ανώτερης κατηγορίας, και θέλαμε να πλασαριστούμε στην 4άδα. Για κάποιους αυτό ήταν άπιαστο όνειρο. Για μας και τους προπονητές, τους Αλεξανδρόπουλο, Αθανασόπουλο, ήταν εφικτό. Έπρεπε όμως να πείσουμε και τα παιδιά. Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, ήρθαν πολλοί καινούριοι παίκτες και μέχρι να βρουν την κατάλληλη χημεία και τις θέσεις τους στο γήπεδο, φάγαμε αρκετό καιρό. Η ομάδα άρχισε να ρολάρει από τον Γενάρη και μετά και να αποδίδει αυτό που μπορούσε με βάση και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ποδοσφαιριστών. Και εν τέλει τερματίσαμε στην άκρως τιμητική 3η θέση».

«Παίξαμε στα ίσα όλα τα παιχνίδια και δικαιωθήκαμε»

Ο Σπύρος Μπλάθρας θέλησε να τοποθετηθεί για τα ματς των τελευταίων αγωνιστικών και τις «χάρες» που γίνονται: «Φέτος αρκετές ομάδες μάς ζήτησαν βοήθεια. Το συζητήσαμε και κατόπιν ωρίμου σκέψεως αποφασίσαμε να παίξουμε στα ίσα όλα τα παιχνίδια, άσχετα αν τα κερδίσουμε ή όχι. Το ευτύχημα ήταν ότι όχι μόνο τα παίξαμε αλλά τα κερδίσαμε κιόλας. Έτσι, δυσαρεστήσαμε κάποιους φίλους, αλλά, τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα, όλοι έχουν να λένε πως πήραμε την σωστή απόφαση. Αυτό πιστεύω κι εγώ. Ήμασταν μια νέα ομάδα και δεν μπορούσαμε να προβούμε σε «αλχημείες» με τα παιδιά».

Στην διαπίστωσή μας ότι πολλοί υποστηρίζουν- δικαίως- ότι πέρυσι η Θύελλα δεν τήρησε την ίδια στάση ο Σπ. Μπλάθρας απάντησε: «Πέρυσι ήταν διαφορετικά τα πράγματα, βοηθηθήκαμε την τελευταία αγωνιστική όταν είχαν τελειώσει όλα. Φέτος μας ζητήθηκε βοήθεια, ενώ ήθελε το πρωτάθλημα 4-5 αγωνιστικές να τελειώσει. Βέβαια, όπως προανέφερα, δεν μου άρεσε αυτό που έγινε πέρυσι, και γι’ αυτό φτιάξαμε μια ομάδα που δεν θα είχε ανάγκη από τέτοιες μεθόδους. Και εύχομαι η Θύελλα να μην ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις».

Για το ποιο ήταν το «κλειδί» της επιτυχημένης πορείας ανέφερε: «Το κλειδί της επιτυχίας ήταν πως υπήρχε μια αρμονική συνεργασία με τους δύο προπονητές. Μας απασχολούσε το παιχνίδι της επόμενης Κυριακής όλη την εβδομάδα. Για το πώς θα παίξουμε, πού υπερέχει ο αντίπαλος, πού μειονεκτεί… Είχαμε γι’ αυτή την ομάδα μεγάλη αγάπη και καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια. Είχαμε προσηλωθεί όλοι στον στόχο μας που ήταν η 4άδα. Από την άλλη, διαθέταμε παίκτες «κλειδιά», που έπαιρναν την εντολή από τους προπονητές και την εκτελούσαν με τον καλύτερο τρόπο».

Ως τέως διαιτητής ο Σπύρος Μπλάθρας θέλησε να κάνει κι ένα σχόλιο για την ηλειακή διαιτησία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ένα πράγμα που με στενοχώρησε και φέτος είναι ο παράγοντας ηλειακή διαιτησία. Επειδή προέρχομαι από τον χώρο παίζοντας μέχρι και Β΄ Εθνική, είναι ο μεγάλος “ασθενής” στο ηλειακό ποδόσφαιρο. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων πολλοί συνάδελφοι-διότι εγώ ως συνάδελφους τους βλέπω-επιεικώς κρινόμενοι είναι ακατάλληλοι».

«Να συνεχίσουμε σε υψηλό επίπεδο»

Όσο για τον στόχο της νέας σεζόν, τόνισε πως αυτός είναι να συνεχίσει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο: «Στα πλάνα μας είναι να συνεχίσουμε στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Για μένα πρέπει να μείνουν όλοι οι παίκτες που έφτασαν την ομάδα ως το τέλος. Τώρα, αν κάποιοι θελήσουν να αποχωρήσουν δεν θα σταθούμε εμπόδιο σε κανέναν, όμως θα αναπληρωθούν με τον καλύτερο τρόπο. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα κάνει μια ισάξια πορεία και αν μπορέσουμε και καλύτερη». Ο Σπύρος Μπλάθρας ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην πολύ καλή πορεία, την ΕΠΣΗ, αλλά και τα αντίπαλα σωματεία: «Ευχαριστούμε τους ποδοσφαιριστές μας που τα έδωσαν όλα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που στην πορεία δεν μπόρεσαν να ακολουθήσαν το πνεύμα της ομάδας και αποχώρησαν. Τους δύο προπονητές, Αθανασόπουλο, Αλεξανδρόπουλο, που συνεργάστηκα άψογα, με τους οποίους ονειρευτήκαμε μαζί, σχεδιάσαμε αυτή την ομάδα και τελικά τα καταφέραμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στο πρωτάθλημα, είχαμε άριστη συνεργασία με όλους, δεχτήκαμε όλους με τον καλύτερο τρόπο στο Ενωσιακό, μας φιλοξένησαν καλά και οι ίδιοι, δεν υπάρχει κανένα παράπονο. Να ευχαριστήσω και την ΕΠΣΗ για την διοργάνωση, έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε σε μια δύσκολη χρονιά, αλλά και τους παράγοντες των ομάδων με τους περισσότερους εκ των οποίων διατηρώ πολύ καλές σχέσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος