FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρός τραυματισμός 18χρονου δικυκλιστή στο Στρέφι

Ημερομηνία: 19-05-2022 | Συντάκτης:

Έπειτα σύγκρουση με διερχόμενο αυτοκίνητο επί της ΕΟ Πύργου-Τριπόλεως
-Διακομίστηκε χθες το απόγευμα στο Παν/μιακό Νοσοκομείο του Ρίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου ένας 18χρονος δικυκλιστής από την Καυκανιά του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, έπειτα από τροχαίο χθες το πρωί επί της Εθνικής Οδού Πύργου-Τριπόλεως, στο ύψος του πρατηρίου καυσίμων της Shell στο Στρέφι.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα της αστυνομικής έρευνας, το δίκυκλο που οδηγούσε ο 18χρονος, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι τώρα συνθήκες με ΙΧ αυτοκίνητο που κινούνταν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς τον Πύργο. Με βάση προφορικές μαρτυρίες, η σύγκρουση προέκυψε όταν ο 18χρονος δικυκλιστής επιχείρησε να διασχίσει κάθετα την Εθνική Οδό, πιθανότατα για να μεταβεί στο βενζινάδικο, με συνέπεια να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με το διερχόμενο αυτοκίνητο. Σύμφωνα με άλλη γραμμή πληροφοριών, το δίκυκλο προπορευόταν του αυτοκινήτου επί της Εθνικής Οδού και στο ύψος του πρατηρίου επιχείρησε να στρίψει, αριστερά με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο.

Από τη σύγκρουση το δίκυκλο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές και ο νεαρός δικυκλιστής έπεσε με σφοδρότητα στο οδόστρωμα και τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, ενώ το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε απότομα στη μέση της Εθνικής Οδού.

Διερχόμενοι πολίτες που αντιλήφθηκαν τι συνέβη, έσπευσαν αμέσως να βοηθήσουν ειδοποιώντας Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Πυροσβεστική, ενώ διερχόμενος γιατρός που υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, σταμάτησε επιτόπου για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στον αιμόφυρτο 18χρονο. Λίγα λεπτά αργότερα το ασθενοφόρο τον διεκόμισε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ η Πυροσβεστική προέβη σε πλύση του οδοστρώματος και η Αστυνομία ρύθμισε προσωρινά την κυκλοφορία για να μην προκληθεί άλλο ατύχημα.

Οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου έδωσαν δύσκολη μάχη για να κρατήσουν στη ζωή τον 18χρονο και κατάφεραν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο άτυχος νεαρός, εκτός από κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και στο πόδι, έχει αιμάτωμα στο κεφάλι και για αυτό κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στο Ρίο, όπου εφημερεύει γιατρός νευροχειρουργικής ειδικότητας, προκειμένου να παρακολουθεί την πορεία του για το επόμενο κρίσιμο 48ωρο. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το τροχαίο, διενεργούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος