FOLLOW US: facebook twitter

Θρήνος στην Ηλεία: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους

Ημερομηνία: 21-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Πέπλο θρήνου απλώθηκε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στην Ηλεία και τη Δυτική Ελλάδα, μετά τον τραγικό θάνατο που βρήκαν ο 58χρονος εκπαιδευτικός Δημήτρης Βασιλείου από τη Χαριά Ωλένης του δήμου Πύργου και ο εθελοντής διασώστης Κώστας Καλογερογιάννης από το Μεσολόγγι, όταν το μικρό μονοκινητήριο αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν, κατέπεσε απότομα σε πορτοκαλεώνα δίπλα σε σπίτι στη Χαριά λίγο μετά τις 11:30 το πρωί, με συνέπεια να συντριβεί και στη συνέχεια να προκληθεί πυρκαγιά.

Οι δύο άτυχοι επιβαίνοντες εγκλωβίστηκαν και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν, με αποτέλεσμα να τυλιχθούν στις φλόγες και δυστυχώς να απανθρακωθούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι κάτοικοι του σπιτιού, μόλις άκουσαν τον θόρυβο και αντίκρισαν την πυρκαγιά, κάλεσαν την Πυροσβεστική και ταυτόχρονα προσπάθησαν με δικά τους πρόχειρα μέσα να σβήσουν τη φωτιά, με τη συνδρομή πολιτών από γειτονικά σπίτια. Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, όμως για τους δύο άτυχους επιβαίνοντες στο αεροσκάφος το τέλος είχε ήδη γραφτεί… Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως ισχυρές αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, αποκλείοντας την πρόσβαση στο σημείο του δυστυχήματος, καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο διεκόμισε τις δύο σορούς στο νοσοκομείο, έπετια από περίπου δύο ώρες δύσκολης επιχείρησης ανάσυρσής τους από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Στο σημείο έσπευσαν επίσης ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης και ο διοικητής της Ασφάλειας Πύργου, Χαρ. Πατσούρης, καθώς και ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος Γ. Πουρναράς και ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Γ. Κωνσταντακόπουλος.

Στο σημείο της πτώσης του αεροσκάφους αναμένεται να μεταβεί το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων & Ασφάλειας Πτήσεων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να ρίξει φως στα ακριβή αίτια της πτώσης του αεροσκάφους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα, το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, ήταν Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, συνολικής διάρκειας 2,5 ώρων. Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγα λεπτά αργότερα καταγράφηκαν οι πρώτες αναφορές αιφνιδιαστικής πτώσης, γεγονός που μαρτυρά ότι η πτήση ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομής.


2 Σχόλια για "Θρήνος στην Ηλεία: Δύο νεκροί από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους"

  1. Ο/Η Ανδρέας λέει:

    Που είναι η Χαριά ??

  2. Ο/Η Νίκος λέει:

    Λίγα χμτρ μετά το Καράτουλα Ηλείας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος