FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρή καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία, γιατί δεν τους παραλαμβάνουν τα γραφεία τελετών!

Ημερομηνία: 26-01-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Μακάβρια και εξοργιστική η καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και του προέδρου της, Μιχάλη Γιαννάκου, για την απίστευτη κατάσταση που επικρατεί και στα νοσοκομεία λόγω της κακοκαιρίας.

Όπως ανέφερε, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει οι νεκροθάλαμοι και να παραμένουν άταφοι νεκροί και με κορωνοϊό! Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία ανέφερε για την κατάσταση:

«Θα πρέπει να μας πουν από το επιτελικό κράτος πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού. Σήμερα το Γεννηματάς έχει 9 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, το “Γενικό Κρατικό” στη Νίκαια έχει 6, το “Αμαλία Φλέμινγκ” έχει 4 όπως και ο “Ευαγγελισμός” και το “Θριάσιο” ενώ το “Σισμανόγλειο” 2 και το “Τζάνειο” έναν. Όλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ. Το ΚΑΤ π.χ. έχει 44 κλίνες ΜΕΘ κορωνοϊού. Πόσες διακομιδές κατέστησαν δυνατές να γίνουν σε άδεια κρεβάτια το διήμερο;».

Αναφέρει και την περίπτωση του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Βασίλη Μποτίνου, ο οποίος παραμένει διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ και σε κοινό θάλαμο του νοσοκομείου της Νίκαιας.

Και όσον αφορά στους νεκρούς συνεχίζει: «Αυτό και εαν είναι ασύλληπτο. Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Και είναι πολλοί λόγω κοροναϊού. Δεν χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων. Το ΘΡΙΑΣΙΟ είχε το πρωί 17 νεκρούς, το ΑΤΤΙΚΟ 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η ΝΙΚΑΙΑ 8 κ.λ.π. Δεν χωράνε».

newsbreak.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος