FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρή καταγγελία κατά της Διοίκησης από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου: Ασθενείς «στον αυτόματο»

Ημερομηνία: 18-11-2020 | Συντάκτης:

-Κινδύνευσε νοσηλευόμενος ασθενής και δεν υπήρχε γιατρός να τον βοηθήσει

Ένα σοβαρό περιστατικό με ασθενή του Νοσοκομείου Πύργου που στην κυριολεξία χαροπάλευε χωρίς να υπάρχει κανένας ιατρός για να τον αντιμετωπίσει, μιας και η Διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας τροποποίησε αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση, το πρόγραμμα εφημεριών κλινικής «αφαιρώντας» τον εφημερεύοντα ιατρό από ενεργή εφημερία, γνωστοποίησε με ανακοίνωση της χθες η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πύργου. Μάλιστα, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι εν μέσω πανδημίας «τέτοιους είδους διοίκηση οδηγεί το Νοσοκομείο σε απελπιστικά κρίσιμη κατάσταση με κίνδυνο να αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι ασθενών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Λόγω της υποστελέχωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, οι διοικούντες στο Νοσοκομείο του Πύργου, προσπαθώντας να καλύψουν τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους και τις πολιτικές ευθύνες τους, θέτουν σε κίνδυνο αφενός μεν τους ασθενείς, αφετέρου δε σε επαγγελματικούς και νομικούς κινδύνους τους ιατρούς. Προκειμένω να είναι σύννομοι με τις πολιτικές τους υποχρεώσεις αλλά και με την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων, έφτασαν στο σημείο να αλλάζουν τα προγράμματα εφημεριών, εν αγνοία των γιατρών.

Για πολλοστή φορά σε λίγους μήνες, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα εφημεριών μιας κλινικής (πριν λίγους μήνες της Παθολογικής, πριν λίγες εβδομάδες της Αιμοδοσίας και τώρα της Ουρολογικής) αφαιρώντας τον εφημερεύοντα του Σαββάτου 14ης Νοεμβρίου 2020 από ενεργή εφημερία και ενόσω στην κλινική νοσηλευόταν βαρύτατο περιστατικό.

Ο εν λόγω ασθενής το Σάββατο 14/11 (ημέρα που αφαιρέθηκε αυθαίρετα ο εφημερεύων ιατρός) οδηγήθηκε επειγόντως στο χειρουργείο από ιατρό της κλινικής που δεν εφημέρευε, ο οποίος έμαθε έκπληκτος ότι ο ασθενής χαροπάλευε και δεν υπήρχε κανένας ιατρός να τον αντιμετωπίσει.

Έως πότε άνθρωποι που δεν είχαν, δεν έχουν και δεν θα έχουν καμία σχέση με την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια, μάχιμη ιατρική και με μόνο προσόν τις γνωριμίες και τον νεποτισμό, θα ορίζουν τις ζωές των ασθενών, το επαγγελματικό μας μέλλον και την ψυχική μας ηρεμία;

Καλούμε την 6η υγειονομική περιφέρεια και την διοίκηση του νοσοκομείου να φροντίσει πάραυτα, να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους κακόβουλες, ιδιοτελείς, αντισυναδελφικές και επικίνδυνες ενέργειες, όπως η αφαίρεση του εφημερεύοντα ιατρού από ένα βαρύ χειρουργικό τμήμα, χωρίς συνεννόηση με κανέναν, χωρίς ενημέρωση του Διευθυντή της κλινικής και δίχως να ληφθεί υπόψιν ότι ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση δεν θα έχουν ιατρική παρακολούθηση, παρά το ότι είχε καθοριστεί πρόγραμμα εφημεριών από τον Διευθυντή της κλινικής, έναν μήνα νωρίτερα.

Εν μέσω της πανδημίας, τέτοιου είδους διοίκηση περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση της δημόσιας υγείας και οδηγεί το Νοσοκομείο μας σε απελπιστικά κρίσιμη κατάσταση, με κίνδυνο να αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι ασθενών.

Επειδή δεν μπορούν να γίνονται οι άρρωστοι συμπολίτες μας, θύματα προσωπικών και πολιτικών συμφερόντων, ζητάμε την άμεση παρέμβαση της διοίκησης και της 6ης Υγειονομικής περιφέρειας.

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν.Μ. Πύργου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος