FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρή καταγγελία από τον Παν. Ζώντο: «Καμία μέριμνα για την ασφαλή μεταγωγή ψυχικά πάσχοντος»

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:

Την αδιαφορία των αρμοδίων οργάνων στις εκκλήσεις αστυνομικών της Ασφάλειας Πύργου για την ασφαλή μεταγωγή ψυχικά πάσχοντος από τον Πύργο στην Αργολίδα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, ζητώντας από το κράτος να εγγυηθεί την εφαρμογή του νόμου και να διαφυλάξει την ακεραιότητα των αστυνομικών.

Όπως αναφέρει ο κ. Ζώντος, «καταγγέλλεται πως Ηλείοι αστυνομικοί από το Τμήμα Τάξης  και την Υ.Α.  Ασφάλειας Πύργου διετάχθησαν να μεταγάγουν δυστυχισμένο άτομο με σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ξεκινώντας με περιπολικό όχημα από τον Πύργο και μέχρι την μακρινή Αργολίδα, και τούτο παρά τις εκκλήσεις των Ηλείων αστυνομικών (οι οποίοι έχουν προβεί σε αναφορές για το σχετικό περιστατικό) για τη διακινδύνευση της σωματικής τους ακεραιότητας αλλά και τον δυνητικό βασανισμό του ευαίσθητου ασθενούς από τη μη τήρηση των δικαιωμάτων του σε κατάλληλη μεταγωγή όπως υποχρεωτικά προβλέπεται στο προρρηθέν άρθρο Ν. 4760/2020. Στις νόμιμες πλην ανθρώπινες εκκλήσεις τους, οι Ηλείοι αστυνομικοί εισέπραξαν  την  άρνηση και της παραλείψεις της υπηρεσίας καθώς και την αδιαφορία των αρμοδίων, αφού δεν υπήρξε μέριμνα για νοσηλευτικό προσωπικό – πόσο μάλλον για ιατρική εξέταση (test) διάγνωσης κορωνοϊού (Covid-19) για το οποίο οι υπεύθυνοι  αδιαφορήσαν».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι το προσωπικό της αστυνομίας δεν έχει την κατάλληλη εκπαίδευση και γνώσεις στην επιστήμη της Ψυχιατρικής και της Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας, ούτε γνώσεις σχετικά με την εφαρμογή τεχνικών αποκλιμάκωσης της ψυχολογικής έντασης διεγερτικού ασθενούς και σημειώνει πως είναι απαράδεκτο εν έτει 2021 να ταλαιπωρείται ένας ψυχικά ασθενής, ενώ αστυνομικοί να έχουν «δεσμευθεί» επί ώρες μαζί του με ένα περιπολικό…

«Λόγω της “δέσμευσης” των αστυνομικών για τη φύλαξη του ψυχικώς νοσούντος, οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταγωγής  να οδηγούν  έχοντας υποστεί μεγάλη ταλαιπωρία και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Έτσι, για άλλη μια, ακόμα φορά, επιβεβαιώνεται η απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό περιβάλλον του αστυνομικού προσωπικού όταν καλείται να μεταγάγει ψυχικώς πάσχοντα: πολύωρα και κουραστικά ταξίδια, μη σωστή λήψη φαρμακευτικής αγωγής και ψυχολογικής υποστήριξης, για τους ψυχικά  ασθενείς, διακομιδή με περιπολικά. Το  σύνηθες φαινόμενο. Έχουμε υποχρέωση ως άνθρωποι και ως αστυνομικοί να επιμείνουμε για την εφαρμογή του νέου νόμου και καταγγέλλοντας  τη μη εφαρμογή του καθώς και να συγκρουσθούμε με αυτούς που  τον αγνοούν . Ο νόμος σε κάθε περίπτωση πρέπει να εφαρμόζεται», ανέφερε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος