FOLLOW US: facebook twitter

Σωτήρης Σωτηρόπουλος: Tα σοβαρά προβλήματα της Δίβρης

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Υγεία

…”ΣΤΟ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ”!!!….

Ειδήσεις* (από επίσημες πηγές) που προμηνύουν “βόμβες” μεγατόνων, στα θεμέλια της πάλαι ένδοξης κωμόπολης στον κοινωνικό, υγειονομικό, εκπαιδευτικό, αναπτυξιακό, περιβαλλοντικό τομέα κλπ, έχουν φέρει σε απόγνωση τους νουνεχείς απανταχού Διβριώτες που λένε με δυνατή φωνή:

«ως εδώ και μη παρέκει»…

ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΠΡΩΗΝ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΜΠΕΙΑΣ») μετά λειτουργία 65 χρόνων και το μετατρέπουν σε Πυροσβεστικό κλιμάκιο(!!!)… Και μάλιστα με την υπογραφή του Προέδρου Κοινότητας, του Προέδρου Συλλόγου, δυο ιερέων της Δίβρης και ενός άσχετου….

Του Σωτήρη Χ. Σωτηρόπουλου*

Ξεπερνάει τα όρια και της πλέον νοσηρής φαντασίας, όχι μόνον τα όρια της κοινής λογικής (γιατί αυτή προ πολλού έχει εκλείψει)…. Κάποιοι ιθύνοντες με πρωταγωνιστές τους Δημοτικούς μας άρχοντες (Δήμαρχος Γεωργιόπουλος, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παπαηλιού, Αντιδήμαρχος Αρβανίτης και ενδεχομένως όλο το Δημοτικό Συμβούλιο) είχαν την φαεινή ιδέα να εγκατασταθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (που έχει εγκριθεί κεντρικά και για άλλα 2 σημεία της Ηλείας) μέσα στο κτίριο του παραδοσιακού (και με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία) κτιρίου του Ιατρείου Λαμπείας!!!…, καταργώντας εκ των πραγμάτων το Περιφερειακό Ιατρείο.

(σ. Αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες για το ιστορικό του Ιατρείου από το 1955 μέχρι σήμερα και φωτογραφικό υλικό δείτε:

https://sotirissotiropoulos.blogspot.com/2020/06/2020-65.html )

Και το χειρότερο, από κοντά, νομιμοποίησαν αυτό το ανοσιούργημα  με την υπογραφή τους, οι εθελοτυφλούντες (για να μη πω εθελόδουλοι) συμπατριώτες μας που έχουν οριστεί και αποτελούν το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ιδρύματος Ιατρείον Λαμπείας» που είναι εκ του Νόμου: ο πρόεδρος της Κοινότητας Λαμπείας ( ο κτηνοτρόφος Π. Αβράμης), ο πρόεδρος του «Συνδέσμου των εν Πάτραις Λαμπειέων -η Αγ. Τριάς» (ο γιατρός Α. Ηλιόπουλος), δυο ενοριακοί ιερείς της Δίβρης (οι π. Β.Γαρδίκης και π. Κ. Αρβανίτης) και ένας απλός δημότης, εντελώς άσχετος που δεν ξέρουμε πως ξεφύτρωσε εκεί (ο Γ. Αλμπάνης, αγνώστων άλλων στοιχείων)… (σ. οι πληροφορίες από τον θεματικό Αντιδήμαρχο Λαμπείας)

Προφανώς όλοι οι ανωτέρω «εχάρηκαν χαράν μεγάλην» όταν τους είπαν ότι θα εγκατασταθεί το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο (μόνο για τους καλοκαιρινούς μήνες βεβαίως) στη Δίβρη, ως ένα γεγονός που θα έφερνε κάτι σπουδαίο στην περιοχή μας. Και βεβαίως κανείς δεν αρνείται ότι μια Κρατική Υπηρεσία, όπως είναι η Πυροσβεστική και ευπρόσδεκτη και ωφέλιμη είναι για την κακιά ώρα μιας πυρκαγιάς… Αλλά όχι όπως θέλουν και σκέπτονται κάποιοι νοσηροί εγκέφαλοι να μας έλθει μια Κρατική Υπηρεσία να εγκατασταθεί ΔΩΡΕΑΝ και μάλιστα στο Ιατρείο (θα πούμε παρακάτω), … Και καλά που δεν μας είπαν ότι πρέπει να σιτίζουμε κιόλας τους πυροσβέστες (σαν τους δημοδιδασκάλους του περασμένου αιώνα)!!!…

Και τι πρωτοσκέφτηκαν οι «ερίφηδες» ανωτέρω; Το ιατρείο έτσι κι αλλιώς κενό είναι (αφού οι ίδιοι οι ανωτέρω ποτέ δεν ενδιαφέρθηκαν για στελέχωση με τους γιατρούς και προσωπικό που δικαιούται, -που προς το παρόν είναι δυο διορισμένοι γιατροί, αλλά μόνο «στα χαρτιά») είπαν λοιπόν: ας βάλουμε μέσα τους πυροσβέστες, έτσι ελαφρά τη καρδία.   Και βεβαίως αμφιβάλλω εάν κανένας εξ αυτών (εκτός ίσως του γιατρού, κατά Νόμον εκπροσώπου από τον Σύνδεσμο των Πατρών, -και εδώ είναι η απορία και το μέγα ερώτημα) γνωρίζει τι εστί «Ίδρυμα ιατρείον Λαμπείας». Το οποίο διέπεται από κανόνες που περιέχονται σε επίσημο ΦΕΚ και ειδικούς όρους λειτουργίας, που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να διατεθεί για άλλο σκοπό εκτός αυτού που έθεσαν οι κτήτορες, οι ευεργέτες εκείνοι δηλαδή που το δώρισαν στην γενέτειρα. Δεν ξέρουν ότι δημιουργήθηκε μόνο και μόνο  για Ιατρείο και τίποτα άλλο. Και επειδή έβαλαν την υπογραφή τους για παράνομη παραχώρηση ή πήραν Απόφαση των ΔΣ τους (το «Ίδρυμα» και ο Δήμος, μάλιστα ο τελευταίος χωρίς να έχει καμιά αρμοδιότητα) πάνε «ολοσούμπητοι»  στον Εισαγγελέα και σε όποια άλλη αρμόδια Πειθαρχική – Ελεγκτική Αρχή…

Αυτά για τις απαραίτητες ενέργειες που θα γίνουν, οσονούπω.

Συμπερασματικά: Αιδώς Αργείοι… (εάν ποτέ έχουν ακούσει τη φράση, τινές εξ αυτών)

Μετά την κοινοποίηση των ανωτέρω, περιμένουμε, έστω και στο «και πέντε» να περιέλθουν οι ιθύνοντες εις θεογνωσίαν και να άρουν τις σκέψεις και τις ενέργειές τους για την αποκατάσταση αυτής της μεγάλης αδικίας σε βάρος της Υγείας των συμπολιτών μας, με σεβασμό στην νομιμότητα, την δεοντολογία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Ειδάλλως, θα αποδοθούν οι ευθύνες όθεν ανήκουν και οι συντελεστές του ανοσιουργήματος θα εισπράξουν τα επίχειρα των πράξεων τους.

*Γιατρός, Πρόεδρος του “ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΒΡΗΣ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος