FOLLOW US: facebook twitter

Σωτήρης X. Σωτηρόπουλος: Η κα Φώφη Γεννηματά στη Φολόη !….

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα
 Του Σωτήρη X. Σωτηροπουλου*

Εντύπωση προκάλεσε η χτεσινή επίσκεψη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ (πρώην ΠΑΣΟΚ) στο δάσους της Φολόης και το εκεί κατ’ ευφημισμόν “Μουσείο Περιβάλλοντος”.

Συνοδευόταν από τον τοπικό βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρινη (από ότι ο ίδιος μας είπε σε σύντομη επίσκεψη του στη Δίβρη, ήταν δική του ιδέα)….

Λεπτομέρειες έγραψαν τα τοπικά  ΜΜΕ από την επίσκεψη, ίσως από πλευράς υποδοχής είχε ατυχία, γιατί  στο πλησίον χωριό Κούμανι, έχουμε πολλά κρούσματα κορονοιού….

Επειδή στις ειδήσεις άκουσα για “Περιβαλλοντικό Πάρκο Φολόης” μειδίασα ελαφρώς…

Απλά, θυμήθηκα την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη στη Φολόη που είχε υποσχεθεί τότε περιβαλλοντικούς ” λαγούς με πετραχήλια”. Ήταν μια ωραία εποχή όπου ένας οραματιστής ο Φολοίτης (Γιαρμεναίος), ο αείμνηστος Μπάμπης Παπαθεοδώρου πρότεινε και  περίμενε, αλλά έκτοτε τίποτα δεν έγινε…

Επίσης σήμερα θυμήθηκα ότι αυτό το ξύλινης κατασκευής “Κέντρο Περιβάλλοντος” επί …. “ρέκτη” Νομάρχη Ηλείας Δημητρουλοπουλου δημιουργήθηκε, με πακτωλό κατασπατάλησης ευρωπαϊκού χρήματος και μετά αφέθηκε στην τύχη του και έγινε ρημαδιό, σωστή παράγκα!!… Και βεβαίως είναι κλειστό για το κοινό!…..

(οι φωτογραφίες από την εξωτερική όψη του Κέντρου, ….αποφεύχθησαν από τα ΜΜΕ  στα ρεπορτάζ τους)

Η επίσκεψη της κ. Γεννηματά την Παγκόσμια ΗΜΈΡΑ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝΤΟΣ είναι τιμητική για το τόπο μας και καλό θα ήταν να μάθει τα παραπάνω που αφορούν το κόμμα της, όταν κυβερνούσε.

Στην επίσκεψη αυτή παρέστη (μεταξύ άλλων Δημάρχων και παραγόντων) και ο Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ως όφειλε ως Δήμαρχος της περιοχής που θα είδε υποθέτω την κατάσταση που βρίσκεται το Κέντρο για να μάθει την ιστορία του και κυρίως φροντίσει να γίνει χρηστικό για την περιοχή μας….

Το ευχόμαστε.

*Πρόεδρος του ‘ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΈΝΤΡΟΥ ΔΊΒΡΗΣ” και

Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών

“ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑΣ”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος