FOLLOW US: facebook twitter

Σωτήριες μονάδες αίματος από την Εθελοντική Αιμοδοσία στην Ωλένη

Ημερομηνία: 15-09-2020 | Συντάκτης:
Κ. Πανέτα: “Πολύτιμη η προσφορά των εθελοντών αιμοδοτών σε ασθενείς και θύματα τροχαίων ειδικά στον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών- Πύργου

Μετά την εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε στο Λάτσειο η Δημοτική Αστυνομία Πύργου το περασμένο Σάββατο, την Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια ακόμα αιμοδοσία αυτήν την φορά στην Τ.Κ Ωλενης με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αιμοδοτών “Ο Φιλάρετος” και την στήριξη της Τοπικής Κοινότητας, του προέδρου Λύσσανδρου Παπαδοπουλου, του  Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου ¨ Η ΩΛΕΝΗ” και του ιερέα τπ. Νικόλαου Γεωργίου. Η αιμοδοσία έγινε από τις 10 το πρωί ως τις 1 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ωλένης με την συνδρομή του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου όπου συγκεντρώθηκαν πολύτιμες μονάδες αίματος από την προσφορά νέων και παλαιών αιμοδοτών.

Η διευθύντρια της Μονάδας Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου κ. Κωνσταντίνα Πανετα, εξέφρασε τις ευχαριστίες τους στους διρογανωτές και των δύο αιμοδοσιών και σε όλους όσους συνέβαλλαν όπως και στο νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας τονίζοντας παράλληλα πόσο μεγάλη σημασία έχει η εθελοντική αιμοδοσία και η συγκέντρωση μονάδων αίματος που σώζει ζωές και βοηθάει ασθενείς και θύματα τροχαίων. Μάλιστα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα θύματα τροχαίων που γίνονται στον δρόμο καρμανιόλα της Πατρών – Πύργου Ειδικότερα η κ. Πανέτα ανέφερε τα εξής:

“Ενα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές των αιμοδοσιών   στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με την δημοτική αστυνομία και τους υπαλλήλους του Δήμου Πύργου με πρωτεργάτη και διοργανωτή τον Αντιδήμαρχο κο Ακτυπη Μαρινη και  στην Ωλενα  με τους πολίτες της  και πρωτεργάτες τον π.Νικόλαο Γεωργίου και  τα άξια  μέλη του συλλόγου αιμοδοτών. Η προσφορά τους σε φιάλες αίματος ήταν πάνω απο τις προσδοκίες μας. Ευχαριστώ  τις νοσηλεύτριες Μπαρλαμά Ουρανία , Μπαρλαμπά Παρασκευή και την Ιουλία  Παπαδοπούλου, οι οποίες έφεραν εις πέρας και τις δύο αιμοληψίες καθώς και την εκπαιδευόμενη Βλάσση Νικολέτα για την πολύτιμη βοήθειά της. Αλλά το μεγάλο ευχαριστώ θα το πω σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες , οι οποίοι ήρθαν και έδωσαν λίγο από το πολύτιμο αίμα τους. Η  χώρα μας θα χρειαζότανε πολύ λιγότερο αίμα αν αυτοί που  είναι σε κυβερνητικές θέσεις έπαιρναν μέτρα για την πρόληψη της Μεσογειακής Αναιμίας και για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Ο νομός μας κάθε μέρα θρηνεί θύματα στο δρόμο καρμανιόλα και οι αιμοδοσίες αιμορραγούν καθημερινά απο νέους ανθρώπους που χρειάζονται χειρουργεία για να αποκατασταθούν οι βλάβες που υπέστησαν από τα τροχαία. πολλοί από αυτούς μένουν ανάπηροι κι άλλοι φεύγουν από τη ζωή σαν τον ΔΗΜΗΤΡΑΚΗ που έφυγε προχθες . δυο χρονών αγγελούδι…”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος