FOLLOW US: facebook twitter

«Σωσίβιο» από τον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην ΔΕΥΑΟ

Ημερομηνία: 28-12-2020 | Συντάκτης:
-Διευκόλυνση στις οφειλές για να της επαναχορηγηθεί φορολογική ενημερότητα

Σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς πριν από μερικές ημέρες η ΔΥΟ Πύργου της στέρησε τη φορολογική της ενημερότητα, γεγονός που σήμανε «συναγερμό» στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την άμεση αντιμετώπιση του ζητήματος.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η θέσπιση ευνοϊκής ρύθμισης για την αποπληρωμή των οφειλών της προς τον δήμο, ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση και σταδιακά να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Όπως ανέφερε στην κατεπειγούσα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας την παραμονή των Χριστουγέννων ο δήμαρχος –και πρόεδρος της Επιτροπής- Γιώργος Γεωργιόπουλος, η ΔΕΥΑ Αρχαίας Ολυμπίας λόγω της στέρησης της φορολογικής της ενημερότητας από την ΔΟΥ Πύργου, αντιμετωπίζει προβλήματα δυσλειτουργίας και λόγω των πιεστικών αναγκών κρίνεται αναγκαίο να υπαχθεί άμεσα σε ρύθμιση– ταμειακή διευκόλυνση του Ν. 4153/2013 ώστε να εξομαλυνθεί η λειτουργία της και ειδικότερα να αποκτήσει πρόσβαση σε διαθέσιμους πόρους από το Υπουργείο Εσωτερικών (με προθεσμία είσπραξης μέχρι 28 Δεκεμβρίου 2020).

Παράλληλα, με σχετικό έγγραφο παρουσίασε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει μετά τη στέρηση της φορολογικής ενημερότητας η Επιχείρηση και υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία της η επαναφορά της δυνατότητας  χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας με τη σχετική δήλωση του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας προς τη ΔΟΥ Πύργου.

Για τον λόγο αυτό πρότεινε  την αξιοποίηση διατάξεων του νόμου 4152/2013, σύμφωνα με τις οποίες οι ΟΤΑ μπορούν να διευκολύνουν τους οφειλέτες τους στην αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, με διπλασιασμό του μέγιστου αριθμού δόσεων, και ανέφερε ότι η ΔΕΥΑ έχει ήδη υποβάλει αίτημα στον δήμο για την υπαγωγή της σε ρύθμιση – ταμειακή διευκόλυνση οφειλών , έχοντας ήδη πληρώσει την πρώτη δόση της οφειλής τους.

«Όπως προκύπτει από τα προσκομιζόμενα στοιχεία της ανωτέρω οφειλέτριας και την εισήγηση του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας, αδυνατεί να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό των οφειλών της τη δεδομένη χρονική στιγμή. Προτείνεται λοιπόν ο διακανονισμός των οφειλών της προς το Δήμο κατά τρόπο ώστε να μπορεί να διασφαλιστεί η δυνατότητα ανταπόκρισης της στο ύψος της μηνιαίας δόσης», τόνισε ο κ. Γεωργιόπουλος. Η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος