FOLLOW US: facebook twitter

S.O.S. για καύσωνα και κίνδυνο πυρκαγιάς από σήμερα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 27-07-2021 | Συντάκτης:
Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων εξέδωσε χθες η ΕΜΥ/Προειδοποιήσεις από την Πολιτική Προστασία
– Απαγόρευση κυκλοφορίας τα βράδια σε δάση της Ηλείας και λήψη μέτρων σε Άγιο Ηλία Πύργου και Αρκούδι
– Σε ετοιμότητα για την εφαρμογή του σχεδίου «Ιόλαος»

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία  (ΕΜΥ/ΕΜΚ) το οποίο ισχύει από σήμερα Τρίτη 27-07-2021 έως και την Τρίτη  03-08-2021 ενώ και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας διαβίβασε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ανεβάζει την περιοχή της Ηλείας στην κατηγορία κινδύνου 4 (Πολύ Υψηλή).

Μάλιστα, καλεί όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα ενεργοποιώντας τα αυξημένα μέτρα που προβλέπονται. Συγκεκριμένα, τίθεται σε  εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων κ.λπ. σε δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Ηλείας, από τις 9 κάθε βράδυ έως τις  6 το πρωί με την υπ΄ αριθ. πρωτ. ΠΔΕ/ΔΠΠ/132900/1449/24-05-2021 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ηλείας.

Επιπλέον επισημαίνει, ότι η Αστυνομική Δ/νση Ηλείας δια των Τμημάτων Τροχαίας θα πρέπει να λάβει μέτρα τάξης όσον αφορά την στάθμευση στον παραλιακό οικισμό του Αγ. Ηλία του Δήμου Πύργου & και στον οικισμό Αρκούδι του Δήμου Πηνειού, καθόσον γειτνιάζουν με πευκόφυτη δασική έκταση και δεν υπάρχει δεύτερη όδευση διαφυγής. «Να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει ικανό πλάτος δρόμου για πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων και μηχανημάτων έργου αν απαιτηθεί. Παρακαλούμε τους φορείς, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να τεθούν σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων».

Όσον αφορά το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, επισημαίνεται ότι οι θερμές αέριες μάζες που κινούνται από τη βόρεια Αφρική προς τη χώρα μας θα προκαλέσουν αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας από σήμερα Τρίτη ενώ από την Πέμπτη (29-7-2021) έως και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα είναι ιδιαίτερα υψηλή σε όλη την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα από σήμερα, στην Ηλεία προβλέπονται συνθήκες καύσωνα και από την Παρασκευή (30-7-2021) μέχρι και την Τρίτη (3-8-2021) η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και οι μέγιστες τιμές της, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, θα φθάσουν περί τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ υψηλές θα παραμείνουν οι θερμοκρασίες και κατά τη διάρκεια της νύχτας, με τις ελάχιστες τιμές πάνω από τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος