FOLLOW US: facebook twitter

«SOS» για αίμα από το Νοσοκομείο του Πύργου!

Ημερομηνία: 23-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία
Δημόσια έκκληση από τη Δ/ντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας, Κων/να Πανέτα

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει για μία ακόμα ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς οι ανάγκες για αίμα αυξάνονται διαρκώς, ενώ οι εθελοντικές αιμοδοσίες των συλλόγων της Ηλείας δεν επαρκούν για την κάλυψή τους παρά τις αξιέπαινες προσπάθειες που κάνουν.

Με βάση μια πρόχειρη εκτίμηση από τα στατιστικά των τελευταίων ετών, το Νοσοκομείο χρειάζεται τουλάχιστον 5.000 μονάδες αίματος ετησίως, όμως οι διάφοροι φορείς και σύλλογοι καταφέρνουν συνήθως να καλύψουν μετά βίας τις 3.000.

Για τις υπόλοιπες ανάγκες, ο Σταθμός δίνει ζητά διαρκώς φιάλες από άλλα νοσοκομεία της χώρας, χωρίς επιτυχία πάντα, αφού το πρόβλημα της έλλειψης αίματος είναι πανελλαδικό, αποδεικνύοντας πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται λόγω της καθόδου ετεροδημοτών αλλά και του τουριστικού ρεύματος που έρχεται στην Ηλεία, όπως και τα τροχαία ατυχήματα που δυστυχώς πολλαπλασιάζονται τέτοια εποχή, με συνέπεια το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ιδρύματος να καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες  και να φτάνει στα όρια της απόγνωσης, κάνοντας διαρκείς και δημόσιες εκκλήσεις για αίμα, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η διευθύντρια Αιμοδοσίας του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Κων/να Πανέτα, με ανάρτησή της στο facebook ανέφερε μάλιστα ότι η αναλογία αιμοδοσιών/αιμοληψιών είναι αρνητική και έκανε δημόσια έκκληση στην ευαισθησία των πολιτών καταθέτοντας με τον τρόπο αυτό την αγωνία της για να συγκεντρωθούν πολύτιμες μονάδες αίματος.

«Είναι καλοκαίρι και όλοι κάνουν διακοπές ξέγνοιαστοι. Όμως το απρόοπτο και απροσδόκητο μας χτυπάει την πόρτα. Το αίμα σε όλη τη χώρα δεν επαρκεί για όλες τις ανάγκες των ασθενών. Οι δράσεις που γίνονται από την υπηρεσία Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Πύργου δεν καλύπτουν τις μεγάλες ανάγκες σε αίμα που χρειαζόμαστε. Αιμοδοτούν από 5 έως 30 άτομα κάθε Κυριακή και μεταγγίζουμε 40 με 60 ασθενείς μέσα στην εβδομάδα. Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος