FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας: «Ναι στο εμβόλιο, όχι στην υποχρεωτικότητα»

Ημερομηνία: 02-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Υγεία
-Κινητοποίηση σήμερα στην είσοδο της 6ης ΥΠΕ
-Συμμετέχει και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Αμαλιάδας

Κινητοποιήσεις ενάντια στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού πραγματοποιούν σήμερα στην είσοδο της 6ης ΥΠΕ Σωματεία της Δυτικής Ελλάδας μεταξύ αυτών οι Διασώστες του ΕΚΑΒ και ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας.

Μάλιστα, το Σωματείο Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας (στο οποίο εντάσσονται Διασώστες και Πληρώματα ΕΚΑΒ και της Ηλείας) με ανακοίνωση τους, ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας ενώ καλούν σε συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση όλους τους εργαζομένους.

Η ανακοίνωση τους αναφέρει:

«Οι εργαζόμενοι διασώστες και λοιπό προσωπικό ΕΚΑΒ είμασταν οι πρώτοι που βρεθήκαμε σε επαφή με τους ανθρώπους που νόσησαν από covid-19.

Παρά το άγνωστο της κατάστασης με επαγγελματισμό και αίσθημα ευθύνης καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε στο δύσκολο έργο μας και κρατήσαμε το σύστημα υγείας όρθιο στην πιο δύσκολη ίσως δοκιμασία που αντιμετώπισε έως σήμερα. Όλο αυτό το διάστημα χωρίς περιθώρια ξεκούρασης και με πενιχρά μέσα καταφέραμε και προφυλάξαμε τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που κληθήκαμε να διακομίσουμε χωρίς να είμαστε εμβολιασμένοι και με μόνο μας όπλο τον επαγγελματισμό μας και τη γνώση του αντικειμένου εργασίας μας.

Είμαστε υπερ του εμβολιασμού που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Είμαστε όμως αντίθετοι στον εξαναγκασμό και τις απειλές της κυβέρνησης για αναστολή εργασίας προς τους συναδέλφους που για κάποιους λόγους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Είμαστε αντίθετοι στην καταπάτηση του συντάγματος, της ατομικής ελευθερίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αποσύρει άμεσα τις διατάξεις της υποχρεωτικότητας και να σταματήσει τις απειλές προς τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη κατά της πανδημίας στην πρώτη γραμμή.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση κατά της υποχρεωτικότητας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στην είσοδο της 6ης ΥΠΕ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος