FOLLOW US: facebook twitter

Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και στα Καταστήματα Ν. Ηλείας

Ημερομηνία: 23-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις και  στα Καταστήματα Ν. Ηλείας  εκφράζει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι είναι μεγάλες και διαχρονικές .οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που έχουν υποβαθμίσει τα μέτρα πυροπροστασίας και πρόληψης στα πλαίσια της εμπορευματοποίησης της γης.

Μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» και η «κλιματική αλλαγή» αξιοποιούνται ως εύκολες δικαιολογίες και βολικό «καταφύγιο» για να κρυφτούν οι διαχρονικές ελλείψεις και απαιτούν:

1. Να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες υποδομές και τα μέσα -έστω και τώρα- για να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, καθώς και αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι ακόμα επικίνδυνη για πυρκαγιές.

2. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των περιουσιών των λαϊκών οικογενειών στο 100%.

3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για όσους έχουν ανάγκη.

4. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.

5. Να παγώσουν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές σε Δ.Ο.Υ., ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες. Πλήρης απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος