FOLLOW US: facebook twitter

Sold out τα 20 χρόνια ταξίδι!

Ημερομηνία: 19-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

xromata-ilidas-bertsatou1

Ασφυκτικά γεμάτος ο χώρος στο Κτήμα Μπερτσάτου παρά το τσουχτερό κρύο για την εξαιρετική η συναυλία της Ορχήστρας «Τα Χρώματα της Ήλιδας»

Τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της, γιόρτασε η ορχήστρα «Τα Χρώματα της Ήλιδας», μαζί με ένα πολυπληθές και ενθουσιώδες κοινό, την Κυριακή το βράδυ στον ειδυλλιακό χώρο του Κτήματος Μπερτσάτου στο Σκουροχώρι, σε μια εκπληκτική sold out μουσική παράσταση, που έφερε τον τίτλο «20 χρόνια ταξίδι».

xromata-ilidas-bertsatou2

Παρά το τσουχτερό για την εποχή κρύο, καθώς η συναυλία έπεσε πάνω στην αλλαγή του καιρού, ο κόσμος που τόσα χρόνια στηρίζει την ορχήστρα σε κάθε της βήμα δεν πτοήθηκε και γέμισε ασφυκτικά τους στεγασμένους- ευτυχώς- και μη υπαίθριους χώρους του Κτήματος και τραγούδησε μαζί τους γνωστά και αγαπημένα τραγούδια.

xromata-ilidas-bertsatou5

Ωστόσο, πέρα από την ομορφιά του χώρου και τις ταξιδιάρικες μελωδίες, σε μια κεντρική οθόνη, καθ’ όλη τη διάρκεια της συναυλίας, προβάλλονταν  πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της ορχήστρας, τις αφίσες και τα προγράμματα από συναυλίες, φωτογραφίες και στιγμιότυπα από τις παραστάσεις που έχουν δώσει ως σήμερα αλλά xromata-ilidas-bertsatou20

και ανέμελες στιγμές και ταξίδια των μελών της, παλιών και νέων, αφού τα Χρώματα της Ήλιδας ξεκίνησαν την πορεία τους το 1996, με τραγουδιστές τότε τον Γιώργο Ζαχαρίου και τη Σοφία Τζαβάρα που εμφανίζονταν και στα πλάνα της οθόνης.

 xromata-ilidas-bertsatou25

xromata-ilidas-bertsatou26

Έκτοτε η Ορχήστρα πραγματοποίησε αφιερώματα στο ελληνικό τραγούδι με πάνω από 100 εμφανίσεις εντός και εκτός Νομού (Πάτρα, Τρίπολη, Κιάτο, Πλατάνια Μεσσηνίας κλπ) και σήμερα βρίσκεται στην ακμή της, προσφέροντας στον κόσμο καλό ελληνικό τραγούδι. ¨Τα Χρώματα της Ήλιδας» είναι πράγματι μια όαση πολιτισμού στην άνυδρη πολιτιστικά Ηλεία!

xromata-ilidas-bertsatou15

Στην ενορχήστρωση, διεύθυνση καθώς και στην επιλογή του προγράμματος ήταν όπως πάντα ο καλλιτεχνικός διευθυντής και ιδρυτής της ορχήστρας Γιώργος Γκιντζίρης, που πλαισιώθηκε  από τις θαυμάσιες φωνές της Χαράς Σκουλαρίκου και του Γιώργου Αδαμόπουλου.

xromata-ilidas-bertsatou16

xromata-ilidas-bertsatou

xromata-ilidas-bertsatou12

Η κινητήριος δύναμη της ορχήστρας είναι βεβαίως οι μουσικοί που τόσα χρόνια προσφέρουν όλη τους την ψυχή σε αυτήν: Παύλος Αυγερινόπουλος και Θανάσης Πουλακίδας στα μπουζούκια, Στάθης Δεββές στην ηλεκτρική κιθάρα, η Λίνα Λύγκα στο βιολί, Δημήτρης Μαλεβίτης στο Μπάσο, Τασία Κωστοβασίλη και Νίκος Στεφανίδης στις ακουστικές κιθάρες, Παναγιώτης Καψάσκης στα Κρουστά, και Δημήτρης Πανδής στα τύμπανα. Η Ορχήστρα στην πλήρη σύνθεσή της, κατάφερε να μας ταξιδέψει σε γνώριμα μουσικά μονοπάτια που έχουμε αγαπήσει όλοι μας.

xromata-ilidas-bertsatou17xromata-ilidas-bertsatou18

xromata-ilidas-bertsatou21xromata-ilidas-bertsatou24

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε να σημειώσουμε ότι στην επιτυχία της όλης βραδιάς, συνέβαλλε η φιλοξενία των ανθρώπων του Κτήματος Μπερτσάτου που ήταν πραγματικά μοναδική, ενώ υπήρχε και κέρασμα αναψυκτικών για όλους στο κεντρικό υπαίθριο μπαρ.

Ρεπορτάζ: Ελένη Παπαδοπούλου – Φωτο: Γιάννης Σπυρούνης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος