FOLLOW US: facebook twitter

Σωκράτης Σωτηρόπουλος, πρ. Εργαζομένων ΝΜ Αμαλιάδας: «Μην έρχεστε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, δεν έμεινε τίποτα…»

Ημερομηνία: 06-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία
-Απογοήτευση και θυμός για τη μετακίνηση 26 ακόμα νοσηλευτών προς το Νοσοκομείο Πύργου

 

Μπορεί τα γραφεία Διοίκησης του Νοσοκομείου Αμαλιάδας να βρίσκονταν υπό κατάληψη από το Σύλλογο Εργαζομένων, οι αποφάσεις μετακίνησης 26 νοσηλευτών προς το Νοσοκομείο Πύργου για την κάλυψη των κενών που προέκυψαν από την αναστολή καθηκόντων του ανεμβόλιαστου προσωπικού, παραδόθηκαν τελικά χέρι- χέρι, προκαλώντας την έντονη απογοήτευση των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Σωκράτης Σωτηρόπουλος, χαρακτήρισε τα όσα συμβαίνουν στο νοσοκομείο Αμαλιάδας ως «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» υποστηρίζοντας πως οι αποφάσεις μετακίνησης 26 εργαζομένων βάζουν «ταφόπλακα» στη νοσηλευτική μονάδα αφού πριν εννέα μήνες είχαν μετακινηθεί ακόμα 34 άτομα και κανένας από τις τοπικές αρχές δεν αντιδρά. «Δεν αιφνιδιάστηκε κανένας. Όλοι γνωρίζαμε, ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της σημερινής ημέρας. Απλά, αυτό που δεν περιμέναμε είναι η ταχύτητα των εξελίξεων, το μέγεθος των ανθρώπων που ζήτησαν να πάνε Πύργο και η πρόφαση, η οποία δεν ήταν άλλη, από το να καλυφθούν οι ανεμβολίαστοι. Εδώ και αρκετούς μήνες, κυρίως τον τελευταίο μήνα, είμαστε σε διαρκείς κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο υπουργείο, στην 6η ΥΠΕ, στην πύλη του νοσοκομείου, όπου και διατρανώνουμε ότι υπάρχει σοβαρό θέμα, αφενός μεν με τους ανεμβολίαστους οι οποίοι θα βρεθούν εκτός εργασίας χάνοντας και τον μισθό τους και αφετέρου σίγουρο «κύμα» μετακινήσεων προσωπικού προς το νοσοκομείο Πύργου για να καλυφθούν τα κενά του ανεμβολίαστου προσωπικού…».

Ο κ. Σωτηρόπουλος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, προκάλεσε τους αρμόδιους να βγουν ανοιχτά και να πουν ότι το Νοσοκομείο έχει κλείσει και πως τα σχέδια τους είναι να μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών» και «αποθήκη» ανθρώπινου δυναμικού έτοιμου προς άλλες μονάδες. «Ας μας πουν οι κυβερνητικοί βουλευτές καθαρά, για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Φτάνει η κοροϊδία. Είναι και θέμα ηθικής πλέον.  Ας μιλήσουν οι  υπεύθυνοι. Ενισχύθηκε με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, δωρεές, χορηγίες και τώρα τι; Έχουμε μείνει ελάχιστοι και με το ζόρι από δω και πέρα καλύπτονται τα περιστατικά ενώ και το εμβολιαστικό κέντρο φθίνει σιγά- σιγά. Το μόνο που έχει μείνει είναι κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι και τα εργαστήρια και όπως όλα δείχνουν θα φύγουν και αυτοί. Δηλώνουμε στους Ηλείους να σταματήσουν να έρχονται εδώ γιατί δε μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε. Είμαστε «γυμνοί» σε ότι χρειαστεί και επικίνδυνοι…».

«Ακούει κανείς;»

Ο κ. Σωτηρόπουλος, απεύθυνε έκκληση, την ύστατη στιγμή όπως είπε, στην τοπική αυτοδιοίκηση, τους άρχοντες της πόλης, το δήμαρχο και τους φορείς να κάνουν κάτι! «Σε έναν νομό που μπαίνει σε νέο lockdown, με την πανδημία να θερίζει και εμείς να κλείνουμε νοσοκομεία! Ακούει κανείς; Τουλάχιστον, να μας πουν οι κυβερνητικοί βουλευτές που έχουν τεράστια ευθύνη, οι οποίοι έχουν σιωπήσει και είναι μακριά μας: Τι γίνεται με το νοσοκομείο Αμαλιάδας; Ποιο είναι το πλάνο τους; Έχουμε κουραστεί από υποσχέσεις. Και μην ακούσω από κανέναν την πρόφαση ότι έπρεπε να καλυφθούν τα κενά του Πύργου. Ο Πύργος, έχει 17 κενά. Κι εμείς σήμερα έχουμε 26 μετακινήσεις και 8 έχει η Κρέστενα» είπε και κατέληξε πως «Ως σωματείο, δώσαμε τον ύστατο αγώνα και θα συνεχίσουμε. Έφτασε η ώρα των αποκαλύψεων, για το τι ρόλο έχει ο καθένας εδώ μέσα. Αισθάνομαι ντροπή και λύπη για αυτή την κατάσταση. Θα ζητήσουμε άμεσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και Περιφερειακού Συμβουλίου. Γιατί η Περιφέρεια και ο δήμος εδώ μέσα έχουν βάλει πολλά λεφτά. Και πρέπει να ενδιαφερθούν για την κατάσταση του νοσοκομείου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος