FOLLOW US: facebook twitter

Σοκαριστικές εικόνες από το τραγικό δυστύχημα

Ημερομηνία: 02-03-2023 | Συντάκτης:

Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας σοκάρουν. Τα πρώτα βαγόνια της επιβατικής και της εμπορικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκαν, έχουν γίνει άμορφη μάζα. Συνθλιμμένα υλικά, εστίες φωτιάς, ακρωτηριασμένα μέλη, όλα συνθέτουν το σκηνικό της απόλυτης καταστροφής.

Του μοιραίου τραγικού δυστυχήματος, ακολούθησαν εφιαλτικές ώρες τόσο στον τόπο της τραγωδίας όσο και στα Νοσοκομεία της Λάρισας όπου μεταφέρθηκαν με περισσότερα από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ οι σοροί των νεκρών αλλά και οι τραυματίες πολλοί εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, διασωληνώθηκαν και εισήχθησαν σε ΜΕΘ.

Δραματικές ώρες όμως ζουν από χθες και οι οικείοι των επιβατών των μοιραίων τρένων, όπου στη σκιά της μεγάλης τραγωδίας αναζητούσαν εναγωνίως νέα από τους δικούς τους ανθρώπους…. Στα Νοσοκομεία της Λάρισας εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές στιγμές με γονείς και συγγενείς των νεκρών

Η προανακριτική έρευνα εξετάζει τα αίτια της τραγωδίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες το επιβατικό τρένο Intercity (εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη) με 350 περίπου επιβάτες άλλαξε γραμμή και συγκρούστηκε με μεγάλη σφοδρότητα με εμπορική αμαξοστοιχία (κινούνταν από Θεσσαλονίκη σε Λάρισα) στην οποία επέβαιναν δέκα εργαζόμενοι και η οποία επίσης κινούνταν στα τυφλά.

Στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος, επιχειρούσαν περισσότεροι από 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, Αστυνομικοί της Δ/νσης Αστυνομίας Λάρισας και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Νοσοκομείο της Λάρισας

Δεκάδες γονείς και συγγενείς έχουν συγκεντρωθεί για να ενημερωθούν για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπων. Ο θρήνος ατελείωτος, καθώς συγγενείς αναμένουν εδώ και πολλές ώρες να μάθουν για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Άνθρωποι του νοσοκομείου βγαίνουν στον προαύλιο χώρο φωνάζοντας ονόματα, κάτι που από μόνο του είναι ένα ανθρώπινο δράμα. Όποιος γονέας ή συγγενής ακούσει το όνομα του δικού του ανθρώπου, τον ενημερώνουν σε ποιο νοσοκομείο βρίσκεται. Υπάρχουν και αρκετοί που δεν ακούν το όνομα του δικού τους παιδιού ή συγγενή ή αγαπημένου τους προσώπου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας βρισκόταν χθες ιατροδικαστές και από άλλες περιοχές της χώρας έχει ενισχυθεί η υπηρεσία της Λάρισας προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

Πολύ δύσκολη η αναγνώριση των σορών

«Είναι ένα πολύ δύσκολο έργο, γιατί οι σοροί είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, θα κρατήσει πάρα πολλές ώρες, ίσως μέχρι το απόγευμα. Δυστυχώς, συνεχίζουν να έρχονται σοροί από τον τόπο του δυστυχήματος. Αφού τελειώσει αυτό το επίπονο, για εμάς και για τις οικογένειες, στάδιο, μετά θα ξεκινήσουμε το έργο των νεκροψιών-νεκροτομών. Δυστυχώς, δεν έχουν γίνει ακόμα ταυτοποιήσεις σορών. Είναι σοροί κυρίως νεαρών ατόμων. Έχουμε μέχρι στιγμής και 7 απανθρακωμένες σορούς. Έχουμε και διαμελισμένα άτομα. Δεν έχω εικόνα τραυματιών, ανήκω στο υπουργείο Δικαιοσύνης και μιλάω για τους νεκρούς ανθρώπους», είπε σε δηλώσεις της η ιατροδικαστής Λάρισας Ρουμπίνη Λεονταρή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος