FOLLOW US: facebook twitter

Σοκ για τα σωματεία!

Ημερομηνία: 08-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αποπέμπει από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο της Γ.Γ.Α.

Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα ερασιτεχνικά σωματεία να βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής και τους αθλητές… στα κάγκελα ζητώντας επιστροφή στα γήπεδα, το φως της δημοσιότητας είδε από την ιστοσελίδα neakriti.gr, ένα έγγραφο από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, το οποίο είναι… σοκαριστικό.

Σύμφωνα με αυτό, o κ. Αυγενάκης ζητά από τους Δήμους όλης της χώρας να αποφασίσουν την αποχώρηση από τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις για όσα σωματεία δεν έχουν εγγραφεί στο Μητρώο! Το συγκεκριμένο έγγραφο εστάλη την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου από το γραφείο του Υφυπουργού προς τους Δήμους όλης της χώρας με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα, τον πρόεδρο ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον πρόεδρο ΕΝΠΕ κ. Γιώργο Πατούλη.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρεται στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και ζητά τη συστράτευση όλων για να ενημερώσουν τα σωματεία που χρησιμοποιούν τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, να ολοκληρώσουν τις διαδικασίας ένταξης και κλείνει το έγγραφο με την εξής πρόταση: «Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους, δύναστε με αναλογική εφαρμογή του άρθρου 3. Παρ. 4 του ν. 4726/2020, να αποφασίσετε  να αποχωρήσουν από τις εγκαταστάσεις τους». Υπάρχει κίνδυνος, δηλαδή, δεκάδες σωματεία, μην έχοντας προλάβει να εγγραφούν στο Μητρώο, να μείνουν στο δρόμο!

Λ. Αυγενάκης: «Παράταση μέχρι 31 Αυγούστου»

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, με συνέντευξη του στο ΘΕΜΑ 104,6, απαντώντας στο ζήτημα που έχει προκύψει επικαλέστηκε νόμο του υπουργείου Εσωτερικών: «Με το άρθρο 66, παράγραφος 2 του νόμου 4735/2020, του Υπουργείου Εσωτερικών, προβλέφθηκε ότι: Αθλητικό σωματείο που δεν φέρει την ειδική αθλητική αναγνώριση του άρθρου 8 του ν. 2725/1999 (Α΄ 121) και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α΄ 148), δεν μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Η ρύθμιση της παρούσας τίθεται σε ισχύ έξι μήνες μετά από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Δημοσιεύτηκε στις 12/10/2020 στο ΦεΚ, συνεπώς εφαρμόζεται από τις 12 Απριλίου 2021», είπε, και προανήγγειλε παράταση στη συγκεκριμένη προθεσμία: «Την περασμένη Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου, απέστειλα επιστολή προς όλους τους Δήμους, τις Περιφέρειες και τις αθλητικές μας εγκαταστάσεις, όπου υπενθύμιζα, στο πλαίσιο των αρχών της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης, τις παραπάνω υποχρεώσεις. Επισήμανα, μάλιστα, ότι ήδη έχουν εγγραφεί στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ 4.022 ερασιτεχνικά σωματεία και καλούσα την Τοπική Αυτοδιοίκηση να συστρατευτούμε, ενημερώνοντας όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο Μητρώο, να το πράξουν. Επιθυμούμε όλα τα σωματεία να νομιμοποιηθούν. Δεν θέλουμε να αποκλείσουμε κανέναν…Παράλληλα, λόγω των συνθηκών της πανδημίας σκοπεύουμε να δώσουμε μια εύλογη παράταση στις παραπάνω προθεσμίες για να προλάβουν όλοι να τακτοποιηθούν. Ήδη ετοιμάζουμε, στο σ/ν που θα βγαίνει αυτές τις ημέρες στη Διαβούλευση, σχετική διάταξη που θα θέτει ως χρονικό όριο την 31η Αυγούστου. Ώστε η νέα αγωνιστική περίοδος, από το φθινόπωρο, να ξεκινήσει απρόσκοπτα και νοικοκυρεμένα. Ζητάμε από όλους: Δήμους και Περιφέρειες, Διοικήσεις Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της ΓΓΑ και διοικητικούς παράγοντες των σωματείων να βοηθήσουν στο νοικοκύρεμα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος